Hladilna tekočina za avto je potrebna v vsakem letnem času. Nekateri vozniki zmotno mislijo, da poleti hladilne tekočine za avto ne potrebujejo in zato raje dodajo kar vodo. Vendar pa voda nima istega učinka na motor, kot ga ima hladilna tekočina. Le z dobro hladilno tekočino lahko ohlajamo motor med delovanjem, ko je tudi ozračje izjemno vroče in se stopinje dvignejo tudi do 40 stopinj Celzija. 

Hladilna tekočina za avto se torej nikakor ne sme zamenjati za vodo, saj voda povzroča nastanek korozije, ki je lahko uničujoča za vsak motor. Čeprav je voda cenejša od hladilne tekočine, moramo vedno zraven dodati tudi točno določen odmerek antifriza. Kadar antifriz redčimo, moramo pozorno upoštevati navodila posameznika.  

Hladilna tekočina za avto se lahko naroči kar preko spleta. Nakup je enostaven in hiter. Na nekaterih straneh se je predhodno potrebno registrirati, da lahko brez težav opravimo nakup. Pri določenih ponudnikih pa lahko brez kakršnihkoli težav kupimo svojo hladilno tekočino. 

Poliranje luči zaradi mehanskih odrgnin

Poliranje luči je potrebno opraviti zaradi različnih razlogov. Pomembno je, da svoje vozilo dobro poznamo in da takoj, ko opazimo slabše delovanje luči preverimo, kjer tiči vzrok. Velikokrat so za slabo vidljivost krivi obrabljeni žarometi, ki se zaradi nenehnih mehanskih udarcev uničijo in zameglijo. Nekateri vozniki dolgo odlašajo s pregledom luči, saj si nočejo priskrbeti nepotrebnih stroškov, vendar pa je za varno vožnjo oskrba slabih luči obvezna. 

Poliranje luči nam bo omogočilo njihovo optimalno delovanje in brezskrbno rabo. Strokovnjaki na poliranju luči nam bodo s posebnimi pastami in napravami luči popolnoma obnovili in poskrbeli, da bodo svetile ravno tako dobro, kot bi bile nove. 

Poliranje luči je izredno dober vložek, ki se nam bo dolgoročno gledano zelo obrestoval. Dobra nočna vodljivost nas lahko reši pred marsikatero nesrečo in omogoča bolje opažanje divjadi ter ostalih udeležencev v prometu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *