Nadobudni podjetniki bodo pri spletnem poslovanju naleteli na različne faze, med katerimi so mnoge razlog za veselje, druge pa povzročijo skrbi in negotovost. Pogosto se zgodi, da se po umiritvi začetnih negotovosti in abnormalnih dogajanj pri obisku in prodaji oziroma učinku spletne strani pojavi stagnacija, ki vodi v zaskrbljenost glede prihodnosti. Obdobje uspešnega ali nepredvidljivega delovanja pred tem sicer lahko traja tudi dlje časa, saj tudi uspešnim stranem grozi tveganje stagnacije. Pomembno je, da se znamo pravilno odzvati in obrniti trend zopet navzgor.

Prenova spletne strani

En izmed smiselnih ukrepov je prenova strani, a ne kar na vrat na nos. Treba je ugotoviti, katere pomanjkljivosti so krive za stagnacijo in kako jih bomo odpravili. Če je prenova le sama sebi namen, bomo dosegli le kratko obdobje nestabilnosti, dolgoročni rezultati pa so odvisni le od sreče. Prenova spletne strani naj bo premišljena, izvedena z določenim namenom in točno oblikovanim ciljem. Po možnosti naj se pred delom izdela seznam ključnih opravil, da lahko potem tudi primerjamo novo stanje in ugotovimo dejanski učinek. Poleg tega je prenova spletne strani priložnost za vgradnjo novih funkcionalnosti, ne le osnovno osvežitev vsebine in podobe.

Odločno trženje

Morda pa bo treba spletno poslovanje le malo spodbuditi, pri čemer pomaga oglaševanje. Najbolj priljubljeno je Google oglaševanje, cenik za to pa je verjetno en izmed pomembnih razlogov za priljubljenost. Gre za CPC oglase, ki jih plačamo na klik, tako da omogočajo popoln nadzor nad delovanjem. Za Google oglaševanje cenik tako omogoča tudi dovolj eksperimentiranja. Pozorno lahko spremljamo učinek oglaševanja in prilagajamo posamezne dejavnike, da kampanjo povsem optimiziramo. Sicer pa je za Google oglaševanje cenik načeloma dovolj ugoden tudi za agresivnejše kampanje, ki so v času stagnacije lahko prava rešitev – investicijo v oglaševanje močno povečamo, s tem pa spodbudimo nov val pozitivnih prodajnih rezultatov.

This entry was posted in Posel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *