Lesena vrata so lahko narejena iz različnih vrst lesa. Glede na to kakšen stil si hočemo z vrati ustvariti, si izberemo vrsto lesa. V Sloveniji imamo veliko gozdov in zato nam je les izredno blizu. V vsakem domu je veliko različnih izdelkov, ki nam krasijo dom. Les nam v stanovanju ustvarja videz in občutek domačnosti ter prijetno vpliva na človeško razpoloženje. Ravno zato je tako priljubljen. 

Lesena vrata, ki si jih Slovenci največkrat omislijo, so narejena iz hrast. Hrast ima posebno strukturo, ki da vratom čudovit izgled. Poleg tega pa je hrast tudi izjemno trpežen in vzdržljiv les in nam bo s pravilno nego in vzdrževanjem dolga leta služil. 

Lesena vrata, ki so narejena iz lesa, so lahko tudi beljena. To pomeni da je les svetlejši, kot bi bil brez postopka beljenja. Na ta način izgubi rumeni ton, ki se skriva v hrastu in ga lakiranje še dodatno poudari. 

Notranja Vrata za novogradnjo

Notranja Vrata so izredno pomemben del vsakega novega doma. Vsakdo si želi živeti v svojem lastnem domu, ki ga lahko opremi po svojih željah in po svojem okusu. Ko zgradimo hišo ter položimo potrebno keramiko in parket, so na vrsti notranja vrata. Navadno se v nov dom vgradijo vrata, ki so narejena iz istega materiala, da s tem poudarimo določen design celotne stavbe. 

Notranja Vrata so lahko barvno in materialno kombinirana z okni. Kljub temu da je večina oken dandanes plastičnih, si lahko omislimo tudi lesena ali pa takšna , ki imitirajo lesa. Tako bomo na enostaven način stanovanje lepo opremili z hrastovimi okni in vrati. 

Notranja Vrata so lahko narejena tudi iz stekla, ki je trenutno tudi izredno privlačen in moderen material. Cenovno gledano med izbiro lesenih in steklenih ni precej razlike in jih kupci enako radi naročajo. So pa lesena vrata zvočno in izolativno precej boljša. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *