V kopalnici ni veliko prostora, ki bi ga lahko žrtvovali za vgradnjo velikih grelnih teles. Ta prostor običajno tudi ni povezan na centralno ogrevanje in ga je treba ogrevati posebej – to je povsem smiselno, saj ne zahteva stalnega ogrevanja. Ravno zato pa se pojavijo nekatere dileme, saj je treba še vedno zagotoviti učinkovito ogrevanje, pravzaprav mora biti to še bolj odzivno in zmogljivo, saj pričakujemo hitro ogrevanje prostora, ko ga potrebujemo. Če te zahteve povežemo s prostorsko stisko, ostane relativno majhen nabor možnih rešitev.

Električni kopalniški radiator

Radiatorji so lahko zelo učinkoviti za ogrevanje kopalnice. Hitro se ogrejejo in oddajajo prijetno toploto po celotnem prostoru. Eleganten električni kopalniški radiator bo torej prava izbira za tiste, ki najdejo kotiček prostora za tak element. Sodobni radiatorji so minimalistično oblikovani in ponujajo izjemen izkoristek prostora, poleg tega gre za električni radiator, ki ne potrebuje velike površine za učinkovito ogrevanje. Prav tako se električni kopalniški radiator povezuje le z električnim omrežjem, ni treba skrbeti za povezavo z vodovodom ali drugimi napeljavami.

Ta opcija je zelo enostavna in elegantna. Električni kopalniški radiator ne zahteva veliko prostora, ponuja pa odličen učinek.

Talno gretje

V prostorski stiski se še bolje obnese grelna preproga ali celo grelna folija, ki ne zavzame omembe vrednega prostora. Gre za vrsto talnega ogrevanja, ki terja le kakšen centimeter višine, morda pa še toliko ne. Višina v kopalnici tako ali tako ni problem – če je, bo prava izbira grelna folija, ki meri v debelino le kak milimeter. V vsakem primeru pa je talno ogrevanje zelo dobra izbira za ogrevanje kopalnice. Je zelo odzivno in hitro zagotovi prijetno temperaturo, saj prostor ogreva enakomerno po celi površini.

Grelna folija oziroma preproga je dokaj enostavna za vgradnjo, zahteva pa vseeno nekaj več dela kot vgradnja radiatorja. Pametno je talno gretje vgraditi že pri gradnji stavbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *