Ste kdaj pogledali katerega izmed svojih prostorov in opazili, da mu nekako primanjkuje življenja? To se da na zelo hiter in enostaven način rešiti in sicer tako, da so uporabljeni okrasni vzglavniki v raznih barvah, oblikah, vzorcih in teksturah, ki lahko tako na postelji kot tudi na kavču ali naslanjačih mirno prebivajo, dodajajo dodatno udobje in še pritegnejo pogled in s tem poživijo prostor v katerem se nahajajo.

Kar se dekoracije tiče je dobro slediti “pravilu” da naj bi nastopalo liho število in ni potrebno da so vsi okrasni vzglavniki divji, celo nekoliko bolje izpade, če so nekateri okrasni vzglavniki še vedno v bolj nevtralnih barvah, saj drugače lahko kmalu vse skupaj izpade nekoliko preveč kičasto.

Seveda pa se na posteljah uporablja še kaj drugega kot le okrasni vzglavniki, ti so le samo dekoracija. Eden izmed najpomembnejših delov opreme spalnice so prešite odeje 140×200 kot njihova najpogostejša velikost. Četudi spimo v postelji s partnerjem je za premetavanja vsakega posameznika bolje, da se vsak drži svoje prešite odeje 140×200, saj se tako izognemo problemu tega, da bi kdo komu “kradel” odejo, namreč ima vsak prav svojo. Za prešite odeje 140×200 je na voljo velika izbira različnih posteljnin, seveda pa moramo biti previdni, da si privoščimo tudi prevleko za jogi, ki je v pravih dimenzijah za našo vzmetnico, saj so lahko včasih prevleke, ki so dovolj velike za prešite odeje 140×200 dostopne v setu z rjuho, česar ne želimo, če kupujemo dva seta posteljnine za večjo vzmetnico, tako da moramo vedno sproti preveriti. Ne glede na vse pa se moramo zamenjati tega, da je treba tudi prešite odeje 140×200 vzdrževati in jih med menjavami prevleke nekoliko prezračiti oziroma jim pustiti nekaj ur da dihajo, saj tako lahko podaljšamo njihovo življenjsko dobo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *