Gostinski pomivalni stroji se delijo na več različnih tipov stroje, ki so primerni za točno določen tip posode. Nekateri izmed teh stroje so namenjeni izključno pomivanju kozarcev. Prednost takšnega stroja je ta, da so izjemno tihi in hitri. Hitrost je bistvenega pomena, saj moramo kozarce med enimi in drugimi gosti hitro pomiti ter ponovno pripraviti sveže in čiste mize. Nobena gostilna namreč nima toliko kozarcev, da jih ne bi rabila sproti pomivati.

Gostinski pomivalni stroji nam morajo zagotavljati, da bo kozarec po pranju čist in brez madežev. Vsekakor jih moramo preden jih postavimo na mizo preveriti, saj tudi stroj ni nezmotljiv. V takšnem stroju bomo lahko oprali tudi steklene vrče, čeprav to ni najbolj priporočljivo.

Gostinski pomivalni stroji so po ugodnih cenah na voljo tudi na spletu, kjer si lahko ogledamo široko paleto različnih strojev.

Gostinska oprema za catering

Gostinska oprema se deli na različne segmente. Vsak segment je namenjen točno določeni  vrsti gostilniške dejavnosti. Trenutno je v trendu odpreti podjetje, ki se ukvarja s cateringom, zato ponudniki prodajo veliko opreme za opravljanje tovrstne dejavnosti.

Gostinska oprema, ki jo bomo potrebovali za catering je sestavljena iz loncev, ponev, postrežnih  posod, servirnih vozičkov, grelnih luči ter posod za transport hrane. Ko hrano odpeljemo na drugo lokacijo moramo namreč imeti veliko različne opreme, s katero si pomagamo, da je celotna postrežba izvedena tako kot je treba in da imamo vse pri roki.

Gostinska oprema, ki jo tu potrebujemo je tudi GN posoda, to so servirni pladnji v katerih lahko ohranjamo toplo hrano. Navadno jih položimo na primerna stojala, pod njimi pa prižgemo svečko, ki pripomore, da hrana ostane topla. Le tako jo bodo naši gostje z veseljem zaužili in nas po potrebi ponovno kontaktirali. S slabo postrežbo in s slabim vtisom jih žal ne bomo prepričali, da smo primerni za nadaljnje sodelovanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *