Napredni tiskalniki so na voljo predvsem tistim, ki potrebujejo zanesljivo in zmogljivo napravo za uporabo pri službenih opravilih. Čeprav je na tem področju izbira zelo dobro omejena na nekatere priznane znamke in serije, je še vedno težko izbrati tisti tiskalnik, ki bo tudi v praksi z največjo verjetnostjo ponudil popolno zadovoljstvo vsakemu uporabniku. Na srečo pa se lahko pravilno usmerimo že s tem, da se odločimo za pravo vrsto tiskalnika in morda za kakšno posebej ugledno serijo.

Za mnoge zahtevnejše uporabnike je edina smiselna izbira barvni laserski tiskalnik. Laserski tiskalniki so na delovnih mestih nepogrešljivi, saj tiskajo hitro in zanesljivo, na dolgi rok pa se izkažejo predvsem s svojo varčnostjo. Gotovo za službene potrebe ne pride v poštev nobena druga alternativa. Tudi vprašanje o tem, ali je bolje izbrati barvni ali črno-beli tiskalnik, lahko podamo povsem enoznačen odgovor – barvni tiskalniki so dandanes že prav tako ugodni in prav tako zanesljivi, nobenega razloga ni, da se ne bi odločili za barvni laserski tiskalnik. V nekaterih primerih seveda pridejo v poštev nekatere alternative, a to velja za zahtevnejše uporabnike, ki bodo gotovo vedeli, kakšen tiskalnik potrebujemo.

Kako izbrati v kategoriji barvnih laserskih naprav? Izstopajo predvsem znamke in serije, ki ciljajo izključno na zahtevnejše poslovne uporabnike. Med najboljšimi opcijami je gotovo tudi Bizhub, ki je dobro znana serija v tem segmentu. Gre za serijo naprav priznanega proizvajalca Konica Minolta, ta znamka pa prav s serijo Bizhub cilja na najzahtevnejše uporabnike. Ponudba je sicer precej pestra, tako da je možno v teh serijah najti širok spekter naprav, tudi kakšne cenovno ugodnejše opcije. Ne pozabimo, da so profesionalni tiskalniki dokaj dragi, ponuja pa že serija Bizhub nekaj izbire tudi v nekoliko ugodnejšem razredu. Poleg tega velja, da pri izbiri takšne opreme ni smiselno varčevati, saj se na dolgi rok to ne izide dobro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *