Podjetja, ki se pri nas ukvarjajo s steklarstvom, vam praviloma ponujajo tudi storitev zasteklitev balkona. Ta se zlasti dobro obnese tudi v manjših stanovanjih. Ko se balkon primerno zastekli, tudi še tako majhno stanovanje v hipu postane kar precej večje. 

Zasteklitev balkona se pod okriljem strokovnjakov lahko opravi na različne načine. Na voljo so vam na primer klasična okna ali pa drsni sistemi. Kaj je najprimerneje za vas in vaš dom oziroma stanovanje, pa boste morali vprašati kar strokovnjaka. 

Zasteklitev balkona je torej lahko opravljena na več načinov. Veliko strokovnjakov se strinja s tem, da je najbolj praktična tista zasteklitev balkona, ki vključuje trojna drsna okna. Takšen sistem vam namreč omogoča, da lahko odprete kar dve tretjini zasteklitve. Okenska krila pa vam pri tem ne zavzamejo notranjega prostora balkona.  

Zasteklitev balkona se praviloma izvaja v kombinaciji z ALU profili, ki so dimenzijsko dokaj ozki. Na ta način boste na balkonu in v stanovanju na sploh izgubili zelo malo svetlobe. Okvirji so pri zasteklitvi balkona lahko iz termičnih profilov ali iz hladnih. 

Med sodobno zasteklitev balkona na primer sodi zasteklitev s kaljenimi stekli, ki nimajo okvirjev. Na voljo so vam drsni sistemi, ki zagotavljajo zasteklitev na 3, 4, 5 ali na 6 tirnih vodilih. 

Za zasteklitev vašega balkona se lahko dogovorite kar preko spleta. Najprej najdite dobrega ponudnika, ki vam bo na voljo za sestanek. Najbolje, da se z dobro izbranim steklarjem sestanete kar pri vas doma oziroma na lokaciji, kjer si želite zastekliti balkon. Na sestanku se dogovorite tudi za vrsto stekla. 

Sicer pa ne smete pozabiti že doma pripraviti vsa potrebna vprašanja, ki jih nato postavite steklarju. Strokovnjak vas bo zagotovo opozoril na prav vse sisteme, ki jih lahko uporabijo v vašem primeru. Pomembno je, da poslušate tudi njegove nasvete. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *