Posel

Od ideje do posla

Najpomembnejši korak, ki ga morate narediti je, da stopite iz cone udobja in se spustite v območje, kjer mora nimate popolnega nadzora in ne obvladujete vseh aktivnosti, s katerimi se boste ukvarjali.

Kako pa zares začeti? Vsako stvar, se morate najprej naučiti – pridobiti prakso. Čim prej začnite pridobivati izkušnje na vašem področju, s tem se boste izobraževali in širili svoje znanje, hkrati pa vam bo vedno bolj udobno, saj boste v poslu suvereni.

Podjetniška pot pa ni samo rožice in cvetje, pač pa je lahko tudi trnova – predstavlja določena tveganja, ki se jim morda ne boste mogli izogniti, ko pa boste pridobili dovolj izkušenj, pa boste točno vedeli, kaj morate narediti v določeni situaciji. Ključno je torej koliko znanja in prakse imate.

Od ideje do posla

Da pričnete z realizacijo ideje, boste najprej potrebovali denar. V drugi vrsti pa še čas in zelo veliko vztrajnosti in potrpežljivosti, saj po vsej verjetnosti stvari ne bodo potekale točno tako, kot ste si zamislili. Zato imejte še plan B in C.

Če imate idejo o nekem produktu ali pa tudi, če je to storitev, bodite pozorni na to, da raziščete trg. Pozanimajte se, ali je vaša storitev iskana, boste imeli dovolj kupcev ali naročnikov?

Pri vsem tem pa morate biti precej kreativni. Najboljše ideje pridejo iz nas takrat, ko to najmanj pričakujemo in ko smo najmanj pripravljeni nanje.

Torej, idejo najprej testirajte, preverite, koliko potencialnih kupcev imate, kolikšna je konkurenca na tem področju,..

Vprašajte se..

Ko začnete z realizacijo, se vprašajte še nekaj vprašank: kaj sploh želite doseči in kako boste to izpeljali, zakaj si želite to doseči, kdo vse vam bo pri realizaciji pomagal in sodeloval z vami?

Brezplačna promocija

Zagoto uporabljate vsaj enega od socialnih omrežij, ki ga lahko izkoristite za začetno brezplačno promocijo. Morda le-ta v nadaljevanju ne bo več dovolj, ko boste imeli večje cilje, in boste morali poseči po plačanih oglasih, a za začetek, lahko poskusite na tak način in videli boste, kakšen je odziv.