Avto za rojstni dan

Za osemnajsti rojstni dan sem si zaželela avto, saj sem bila že na polovici procesa, ki me je vodil do opravljenega vozniškega izpita. Oči mi je obljubil nov avto takoj, ko uspešno opravim vozniški izpit. Tako sem imela še veliko več motivacije, da že v prvem poskusu opravim z izpitno vožnjo in pridobim vozniški izpit.

Po urah vožnje, ki sem jih opravila v domači avtošoli, sem bila dva meseca po rojstnem dnevu končno pripravljena na izpitno vožnjo. Pred tem sem bila zelo živčna, saj nisem bila povsem gotova, ali mi lahko uspe. Ko sem vozila sama z inštruktorjem, ki je bil res zelo prijazen in me je znal nasmejati, nisem imela med vožnjo nobenih težav, vendar pa še nikoli nisem vozila nikogar drugega, zato me je bilo kar strah. Vendar pa sem slabo uro vožnje opravila zelo dobro, saj sem v prvem poskusu pridobila vozniški izpit in postala mlada voznica.

Obisk servisa

Oči je tako moral držati obljubo, saj darila za rojstni dan prej nisem dobila, čakala sem le na svoj novi avto. Ker pa m je oči želel naučiti še, kako moram za svoj novi avto skrbeti, sva njegov pet let star avto peljala na servis avtomobila. Tam sem si lahko ogledala, za kaj vse morajo na avtih poskrbetih izkušeni mehaniki, da ti spet delujejo. Pri očetovem avtomobilu je bila glavna stvar menjava pnevmatik. Po tehtnem razmisleku se je oče odločil za Sava pnevmatike, tako da si jih bom za svoj novi avto verjetno izbrala tudi jaz.

Sedaj je čas, da si izberem model svojega novega avtomobila. Rada bi imela luštkan mestni avto, nekoliko manjši, da ga lahko lažje parkiram v majhne parkirne prostore, prav tako pa mora biti dovolj velik zame in za moje tri prijateljice, da nas bom lahko vozila na zabave in po nakupih. Prav zato bi rada imela tudi nekoliko večji prtljažnik, za kakšen roadtrip ali pa nakupovalni izlet v Italiji.