Brušenje parketa omogoča odstranjevanje sledi obrab

Brušenje parketa je eden od osnovnih postopkov pri obnovi lesene talne površine. S tem poskrbite, da se s tal temeljito odstranijo sledi obrabe. Obenem poskrbite za enotno barvo tal. Ne nazadnje pa brušenje parketa pomeni tudi osvežitev.

Za popolno odstranitev starih premazov je potrebnih več zaporednih brušenj. Pri tem je treba namreč učinkovito odstraniti tudi poškodovani nanos laka. Le tako je možna vezava z novo plastjo laka.

Če je debelina sloja parketa 4 milimetre, potem je brušenje lahko izvedete največ dvakrat. Obenem pa se je treba dobro zavedati tega, da nekaterih vrst parketov, na primer gotovega parketa, sploh ni mogoče brusiti oziroma obnoviti, in sicer v primeru, da so položeni plavajoče.

Sicer pa je večina vrst parketov obnovljiva, kar je dobra novica. Brušenje parketa lahko povzroči izgubo osnovne površinske obdelave. Najpomembneje pa je, da brušenje talne lesene obloge opravi strokovnjak z veliko izkušnjami.

Parketarstvo nudi odlično pomoč tudi na daljavo

V zadnjem času je še toliko težje priti do nekaterih obrtnikov, saj na razmere niso najbolj naklonjene. Kljub temu pa si lahko v zelo veliki meri pomagamo kar s pomočjo spleta. Na daljavo tako lahko preko e-maila ali drugih pripomočkov komuniciramo z najrazličnejšimi mojstri. Če si na primer na tla v domu želimo položiti kakovostno talno oblogo, kot je na primer parket, si pri tem lahko pomagamo s ponudnikom, ki se ukvarja z dejavnostjo parketarstvo.

Parketarstvo ima tako za vas svoja vrata odprta v spletni prodajalni, kjer lahko izbirate med številnimi izdelki oziroma tipi parketov, obenem pa vam ponuja še nekatere storitve, na primer polaganje parketa, brušenje parketa, oljenje parketa ter podobno.

Spletno parketarstvo vam tako lahko zagotovi povsem enake rezultate. Ponudnik talne obloge vam lahko na daljavo razloži, kateri tip parketa je za vas najprimernejša izbira in zakaj. Izbrani parket je na dogovorjeno mesto dostavljen v najkrajšem možnem času.