Enostavno in poceni do kakovostnega tlaka

Če želimo izdelati kakovosten tlak, ki bo odporen na vse mogoče obremenitve, potem so kot nalašč epoxy tlaki, ki se pogosto uporabljajo ravno v tistih prostorih, ki so najbolj obremenjeni. To so industrijski prostori, razne delavnice, skladišča in druga okolja, ki so redno na udaru težkih tovorov in drugih obremenitev. Zanimivo je, da je lahko tudi v teh primerih izdelava kakovostnega tlaka dokaj enostavna in presenetljivo poceni. Epoxy tlaki omogočajo izdelavo tlakov z različnimi lastnostmi, na ta način pa lahko izbiramo tudi med različnimi rešitvami, ki ustrezajo specifičnim potrebam v vsakem posameznem primeru.

Samorazlivni tlaki

Med najbolj priljubljenimi so samorazlivni epoksi tlaki, ki prinašajo idealno kombinacijo lastnosti za širok spekter uporabnikov. Gre za odličen kompromis med ceno in kakovostjo, saj v tem primeru koristimo praktično vse prednosti, ki jih ponujajo epoxy tlaki, hkrati pa je izdelava še vedno precej poceni in enostavna. Pravzaprav lahko tak tlak izdelamo kar sami, čeprav je seveda zelo priporočljivo za to delo najeti strokovnjaka – samorazlivni tlaki so običajno namenjeni temu, da zagotavljajo brezkompromisno zaščito tal, pri tem pa si ne moremo privoščiti varčevanja. Splača se vložiti v kakovosten material in profesionalno izdelavo, saj bodo tako tudi rezultati kar najboljši.

Samorazlivni tlaki tudi v primeru profesionalne izdelave niso posebej dragi, gotovo pa se bodo zelo dobro obnesli tudi v zahtevnih okoljih. Obstajajo pa tudi druge možnosti.

Drugi epoxy tlaki

Prav tako pridejo v poštev nekateri drugi epoksi tlaki, ki morda izpostavljajo druge lastnosti. Če iščemo nižjo ceno, bodo najboljša izbira epoksi premazi, ki so še cenejši in enostavnejši za uporabo kot samorazlivni tlaki, medtem ko za boljšo zaščito in dolgoročno obstojnost priporočamo večplastne tlake, ki jih je mogoče skoraj poljubno prilagoditi zelo velikim obremenitvam ali kakšnim specifičnim grožnjam. Gotovo bo moč najti idealno rešitev za vsak primer.