Kam pospraviti gotove sladice?

Najboljši odgovor na vprašanje, kam z mamljivimi sladicami, je gotovo ta, da je pametno takšne specialitete večinoma kar takoj pojesti. A v mnogih primerih to pač ne pride v poštev, saj recimo pripravimo večje količine ali pa moramo sladice prihraniti za prav posebno priložnost. V takšnih primerih priskočijo na pomoč plastične posodice za sladice ali pa kakšna druga embalaža ki omogoča, da lahko gotove sladice varno in brez skrbi pospravimo.

Nato sladice večinoma hranimo v hladilniku, nekatere pa tudi v zamrzovalniku ali pa kar na sobni temperaturi. V vsakem primeru je treba poskrbeti, da je jed ustrezno zaščitena pred neugodnimi dejavniki okolja, za kar plastična embalaža za živila običajno dobro poskrbi. Seveda imamo sami veliko odgovornost, da živila postavimo na primerno mesto, a tudi pakiranje mora biti ustrezno glede na namen shranjevanja. Nekaterih sladic ni treba posebej varovati pred okoljem, druge pa so na to zelo občutljive. Vzemimo za primer torte, pri katerih je plastična embalaža za živila praktično nujna, za nadvse uporabno pa se izkaže tudi pri prenosu oziroma prevozu torte.

Če želimo razne poslastice shranjevati v hladilniku ali zamrzovalniku, bodo najboljša izbira plastične posodice za sladice z dobrim pokrovom. Pomembno je namreč, da se sladice ne navzamejo vonja drugih živil, saj to lahko povsem pokvari njihov okus in seveda vonj. Poleg tega lahko na enak način sladice vplivajo na druga živila v hladilniku ali zamrzovalniku. Na srečo so plastične posodice za sladice večinoma opremljene z dobrimi pokrovi, ki omogočajo učinkovito zapiranje. V takšnih okoliščinah pa pride morda v poštev tudi druga plastična embalaža za živila, morda celo kakšne vrečke ali folije, s katerimi lahko nekatere sladice zelo preprosto in povsem učinkovito shranimo za dlje časa.

Na voljo pa imamo tudi namensko embalažo za določene vrste sladic. Poznamo na primer škatle za piškote, embalaže za torte in podobne izdelke.