Ključne značilnosti toplozračne peči

Toplozračne peči so narejene iz vložka oziroma kaminskega kurišča, obloge iz pečenic ali pa iz drugega materiala s sposobnostjo akumulacije toplote ter kanalov regulacijskih zračnikov za ogrevanje prostor ali pa sosednjih prostorov. Obvezno je treba paziti, da obloga toplozračnih peči ni izdelana iz betona, kamna ali plinobetona, saj takšna vrsta materialov ne akumulira toplote. Toplozračne peči za ne uporabljajo ventilatorjev za prisilno kroženje zraka.

Toplozračne peči prostor ogrevajo s kroženjem zraka, in sicer že po najkasneje 20-ih minutah po samem začetku kurjenja. Ključna značilnost takšne naprave za ogrevanje je tudi ta, da lahko segreva več sosednjih prostorov. Po prenehanju kurjenja pa obloga oddaja toploto vsaj še najmanj štiri ure; to je najbolj odvisno od same stopnje segrevanja.

Kurišča s steklenimi vrati

Za toplozračne peči so značilna kurišča s steklenimi vrati. Ta so zgrajena v kombiniranem sistemu med klasičnimi lončenimi in toplozračnimi pečmi.

Kaminske peči na drva ali na pelete

Če oklevate, ali bi se raje odločili za kaminsko peč na drva ali pelete, se najprej vprašajte, ali imate doma primeren prostor za shranjevanje drv. Ta mora biti dovolj velik, obenem pa tudi primerno suh. Če takšnega prostora ne morete zagotoviti, je za vas veliko boljša izbira kaminska peč na pelete. Te lahko kupujete sproti in jih hranite v veliko manjšem prostoru.

kaminske peči na drva pa je torej odlična izbira za vse tiste, ki imate doma na razpolago dovolj prostora. A kljub temu se vam morda poraja vprašanje, ali raje izbrati kaminsko peč na drva ali pa vgradni kamin na drva. Čeprav nekateri med vami menite, da gre za povsem isto napravo, se motite.

Kaminske peči na drva ali vgradni kamin

Kaminska peč na drva je za samo postavitev v prostor veliko preprostejša v primerjavi z vgradnim kaminom. Posledično je kaminska peč veliko hitreje postavljena in uporabna.