Kolesarska očala

Večina kolesarjev se zelo dobro zaveda, da dobra izbira kolesa ni edino merilo za udobno, prijetno in ne nazadnje tudi varno vožnjo. Za to je potrebno še marsikaj drugega, med drugim tudi kakovostna kolesarska očala.

Dobra kolesarska očala vas lahko zaščitijo pred marsičim, tudi pred nadležnimi močnimi sončnimi žarki, prahom in drugo umazanijo, pred vetrom in še bi lahko naštevali. Izjemnega pomena ima tudi čelada za kolesarjenje, ki pa se ji nekateri že od daleč izogibajo. Na žalost njen pomen vidijo šele, ko pride do padca, kjer je lahko poškodovana tudi glava.

Kolesarska očala so vam dandanes na voljo že skorajda na vsakem koraku, a zavedajte se, da poceni in na videz zelo lepa očala ne prinašajo tistega, kar vam v danem hipu obljubljajo prodajalci. Raje posezite po dražjih očalih, ki so vam na voljo v specializiranih prodajalnah. Takšna kolesarska očala vam lahko odlično služijo vrsto let.

Popravilo koles

Pred vsako novo kolesarsko sezono je treba kolo temeljito pregledati in če se pri tem ugotovijo kakršne koli pomanjkljivosti, četudi so manjše narave, je treba čim prej ukrepati ter se naročiti na popravilo koles.

Nekateri med vami ste se verjetno popravila kolesa kdaj lotili že sami in kaj hitro ste prišli do spoznanja, da bo škoda pri tem še večja, kot je bila na začetku. Zato je še toliko pomembneje, da popravilo koles poteka pod okriljem strokovnjakov, ki se na to delo zelo dobro spoznajo, saj imajo veliko izkušenj.

Popravilo koles vam pogosto ponujajo tudi na prodajnih mestih koles. Sicer pa izkušenega ponudnika lahko najdete kar s pomočjo spleta, kar vam bo omogočalo hitro, kakovostno in tudi cenovno ne preveč drago popravilo kolesa.

Ko bo kolo popravljeno in še enkrat temeljito pregledano, pa se lahko končno odpravite na pot. Med vožnjo boste zaradi dobrega popravila lahko popolnoma brez skrbi.