Lovska oprema je namenjena varnemu lovu

Če se odločate za vključitev v eno izmed številnih lovskih družin, potem morate vedeti, da je pot do tja vse prej kot enostavna, poleg tega pa morate poskrbeti še za ustrezno opremo, pri čemer nimamo v mislih le strelnega orožja, ampak mnogo več. Lovska oprema namreč ni namenjena le za potrebe lova, ampak je namenjena tudi zagotavljanju varnosti lovcev, zato bodite ob njeni izbiri toliko bolj pozorni na njeno kakovost.

Lovska oprema tako vključuje ustrezna oblačila, ki morajo biti trpežna in usklajena z barvnimi odtenki v naravi, in seveda kakovostna obutev, s katero lahko brez težav prehodite daljše razdalje. Za lov boste seveda potrebovali kakovostno orožje, a morate zanj imeti vsa potrebna dovoljenja, nakup pa je potrebno opraviti osebno v specializirani trgovini z orožjem. Ne pozabite tudi na strelivo, daljnogled, strelni daljnogled, svetilke in še mnogo druge opreme, ki vam lahko pride prav v nepredvidljivih situacijah.

Svetilke izberite glede na namen uporabe

Ponudba različnih svetilk je danes izjemno pestra. Medtem, ko smo leta nazaj lahko dobili le klasične ročne svetilke na baterijske vložke, pa so nam danes na voljo številni različni modeli, ki jih je mogoče redno polniti. Bolj kot to, pa je pri izbiri primernih svetilk pomemben namen njihove uporabe, saj ta v največji meri določa, kakšno svetilko boste potrebovali.

Pri izbiri je zato najbolj pomembna kakovost svetlobe, ki je običajno podana v lumnih, in sposobnost svetilke, koliko časa lahko nepretrgoma sveti. Večje kot je število lumnov, boljše svetlobe boste bili deležni, pri čemer je dobro upoštevati tudi dolžino svetlobnega vala in pa seveda barvo svetlobe. Če želite svetilko uporabljati v bolj ekstremnih razmerah, je priporočljivo izbrati takšno, ki je vodotesna in odporna na praske ter poškodbe, vse bolj priljubljene pa so čelne svetilke, ki zagotavljajo proste roke in so še posebej primerne za aktivnosti v naravi.