Notranja drsna vrata so odlično nadomestilo klasičnih vrat

Pri izbiri vrat za notranje prostore vašega doma si vzemite dovolj časa. Gre namreč za izjemno pomemben kos pohištva, za katerega si najverjetneje želite, da vi vam služil čim bolje in to čim dlje časa. Vse bolj priljubljena so notranja drsna vrata, ki lahko ponudijo številne prednosti.

Vprašanje je torej, ali se odločiti za notranja klasična vrata ali drsna vrata. Ne glede na to, za katero vrsto se boste odločili, boste hitro ugotovili, da vam obe vrsti ponujata številne možnosti. Izjemno dobro se obnesejo notranja drsna vrata iz stekla.

Lahko rečemo, da so notranja drsna vrata odlično nadomestilo notranjih vrat, ki se odpirajo na klasični način. Pomična vrata na sploh zagotavljajo še bistveno boljšo izrabo prostora, obenem pa vam ponujajo veliko mero estetskega ter elegantnega pridiha.

Ključne prednosti notranjih pomičnih vrat so torej optimalna izraba prostora, možnost nameščanja pohištva ob vratih, skoraj povsem neslišno ter gladko zapiranje ter odpiranje, velik nabor dizajnov in tipov izvedb, ločitev pomožnih prostorov na najbolj eleganten način in ne nazadnje še: učinkovito zadrževanje vonjav med posameznimi prostori.

Notranja drsna vrata z nekoliko slabšo zvočno izolacijo in tesnjenjem

Kljub številnim prednostmi pa se je dobro zavedati tudi tega, da imajo notranja drsna vrata nekoliko slabšo zvočno izolativnost pa tudi tesnjenje. Ravno zato v določenih primerih niso ravno najbolj dobrodošla izbira za otroške sobe, spalnice in kopalnice. Sicer pa omejitev drsnih vrat lahko odpravite tako, da premišljeno izberete materiale, in sicer glede na namembnost posameznega prostora.

Najpogostejši tipi notranjih pomičnih vrat

Notranja drsna vrata se torej lahko pojavljajo v številnih tipih. Med najpogostejše vsekakor sodijo notranja drsna vrata ob steni, drsna vrata ob steni s podbojem, drsna vrata v steno oziroma v kaseto, drsna vrata ob steni s skritim vodilom, drsna vrata z retro vodili, steklena drsna notranja vrata ter steklena drsna vrata s podbojem.