Odstranitev DPF filtra ne prispeva k čistejšemu okolju

Težave, ki se pojavljajo z DPF filtrom, v večini primerov nastanejo zaradi mestne vožnje in kratkih relacij, zaradi česar se samodejna regeneracija filtra izvaja pogosteje, vendar nikoli do konca. Prvi opozorilni znak je pogosto prižgana opozorilna lučka na armaturni plošči, ki mnoge voznike prisili v odstranitev DPF filtra. Nekateri so temu postopku sicer izjemno naklonjeni, a se je potrebno zavedati, da z njim nikakor ne prispevamo k čistejšemu okolju.

Ker so trdni delci izjemno nevarni za zdravje ljudi, je izjemno pomembno, da v primeru težav z DPF filtrom ravnamo preudarno in premišljeno. Je že res, da je morda odstranitev DPF filtra za mnoge najbolj enostavna rešitev, a s tem nikakor ne delujemo okolju zavedno. Bolj kot to, je na mestu kvalitetno in strokovno čiščenje DPF filtra, ki poskrbi za njegovo popolno obnovo. Celoten postopek velja za izjemno učinkovit, okolju prijazen in cenovno ugoden.

Kakovostni izpušni sistem poskrbi za učinkovito odvajanje plinov

Ali ste vedeli, da zvok vašega vozila ni odvisen le od vrste motorja, ampak tudi od izpušnega sistema, ki se nahaja na podvozju avtomobila? Gre za sistem cevi, ki potekajo od motorja in pline usmerja do konca izpušne cevi, kjer jih nato izpusti v ozračje. Poleg odvajanja plinov pa ima izpušni sistem tudi druge pomembne naloge, kot je na primer zmanjševanje onesnaževanja okolja, manjša hrupnost in pravilno delovanje motorja.

Brez izpušnega sistema si danes ne predstavljamo vozil z motorjem z notranjim izgorevanjem. Kolikor je različnih vozil, toliko je tudi različnih izpušnih sistemov, ki se med seboj razlikujejo predvsem na podlagi vrste motorja in tipa vozila. Ne glede na to, je izpušni sistem dolg približno 3 m, pri čemer so najpomembnejši elementi ekspanzijski lonec, izpušni lonec, cevi in katalizator, ki skupaj poskrbijo za učinkovito odvajanje plinov in s tem tudi bolj čisto okolje.