Ohranjanje prijetne temperature in zasebnosti v domu

Senčila so že od vekomaj del našega doma. Saj imamo vsi radi velika sončna okna in veliko naravne svetlobe, vendar v vročih poletnih mesecih to zares ni prijetno, če ne zaradi drugega, ker nas nato sonce zjutraj prehitro budi, kar ni prijetno, če naš urnik ni naravnan po soncu. Problem pri velikih oknih predstavljajo tudi sosedje, namreč vsak ceni svojo zasebnost, še posebej, ko se gre za sobe, kot so kopalnice, kjer lahko namestimo preprosta plise senčila, ki so neopazna, lahka in ne pritegujejo preveliko pozornosti, hkrati pa zaščitimo svoje privatno življenje.

Plise senčila se lahko namestijo na vse vrste in oblike oken, saj so zelo lahko prilagodljiva, da se z njimi opremiti celo o krogla ali trikotna okna, z nekaj domišljije seveda. Ne le, da so plise senčila relativno poceni in lahka, so tudi zelo preprosta za vzdrževanje, saj so narejena s prevleko, ki povzroči to, da se na njih ne nabira prah, kot bi ljudje pričakovali, prav tako pa se plise senčila ne razbarvajo na soncu, kot se klasične zavese lahko.

Modernejša različica klasičnih zaves so lamelne zavese

Stereotipno vidimo lamelne zavese v prostorih, ki so bolj namenjeni poslovanju, kot so pisarne ali ordinacije, mogoče tudi drugačni poslovni prostori, vendar z dobrim razlogom. Lamelne zavese so najbolj primerne v prostorih, ki imajo visoke strope in kjer ni veliko prostora, da bi se nahajale zložene razkošne zavese. Ne le, da so lamelne zavese lahko za vzdrževanj, se tudi zložijo na neverjetno majhen prostor, kar pomeni, da jih lahko v prostoru zelo diskretno pospravimo, ko želimo skozi velika In razkošna okna spustiti nekoliko več svetlobe. Da ne bo pomote pa lamelne zavese ne nastopajo samo v tipični ozki obliki, ampak je izbira širine lamel prepuščena nam na izbiro, kaj sodi v prostor.