Popolna izkušnja v hišnem kinu

Če imamo v hiši nekaj prostora, s katerim ne vemo, kaj početi, ga lahko hitro preuredimo v pravi hišni kino. Tak prostor obljublja odlično izkušnjo pri ogledu filmskih uspešnic, a le, če je dobro opremljen z vso potrebno projekcijsko opremo in ozvočenjem. Kar nekaj dela bo z izbiro opreme in samim opremljanjem prostora, a v končni fazi lahko dosežemo odličen učinek, ki nas bo navduševal skozi dolga leta.

Med projekcijsko opremo se uvršča nekaj ključnih elementov. Najbolj opazen je seveda sam projektor, nato pa še projekcijsko platno in ustrezni nosilci za to opremo. Pri izbiri projektorja imamo ogromno opcij, ki se jih splača pretehtati. Ker gre za pomembno in tudi precej drago opremo, so kupci pri izbiri praviloma precej pozorni. Za projekcijsko platno pa se pogosto izkaže drugače – pri opremljanju hišnega kina nekateri na to komponento projekcijske opreme kar pozabijo, češ da bo slika povsem dobra tudi na steni. Res je, da lahko pri projekciji na ravno enobarvno steno dosežemo dober učinek, a vseeno se končni rezultat ne more kosati s tistim, ki ga prinaša projekcijsko platno. Še posebej dober učinek pa dosežemo, če je projekcijsko platno električno in omogoča upravljanje z daljincem. To je idealna rešitev za pristno kinematografsko izkušnjo. Če je projekcijsko platno električno, ne zavzema nikakršnega prostora, saj se elegantno pospravi v svojo konzolo. Ko ga potrebujemo, ga preprosto spustimo na svoje mesto in že smo pripravljeni na ogled filma. Takšno platno ima seveda tudi vse druge prednosti, ki jih od te opreme pričakujemo. Za dober učinek ni nujno, da ima projekcijsko platno električno upravljanje, pomembno pa je, da izberemo kakovostno platno, ki dopolnjuje zmogljivosti projektorja.

Nadalje pomislimo še na vse druge elemente projekcijske opreme. Za dobro izkušnjo je nujen stabilen in prilagodljiv nosilec za projektor, še posebej, če projektor ne bo fiksno nameščen. V poštev pride tudi nekaj druge opreme.