Prilagojena čistilna sredstva za vse izzive

Če se pri čiščenju soočamo s kakšnimi posebnimi izzivi, bomo morali uporabiti prava čistilna sredstva. Ne mislimo nujno na čistila, temveč na opremo, ki nam ponuja optimalen izkoristek nekaterih splošno dostopnih sredstev. Navsezadnje lahko veliko naredimo že s curkom vode!

Posebej prepričljiva oprema je visokotlačni čistilec na toplo vodo. Ta pripomoček dokazuje, da je možno različne zahtevne madeže odpraviti tudi brez potrebe po posebnih čistilih. Ponuja namreč močan curek tople vode, s katerim se lahko soočimo z zasušeno umazanijo, maščobami, kemikalijami in drugimi večjimi izzivi. Visokotlačni čistilec na toplo vodo je zelo učinkovit v različnih okoljih, tako doma kot pri profesionalnem čiščenju. Ker lahko napravo vseeno kombiniramo tudi s čistili, se izkaže za izjemno zmogljivo v boju proti najbolj zahtevni umazaniji. Še pogosteje pa se visokotlačni čistilec na toplo vodo uporablja za čiščenje večjih zunanjih površin ter za čiščenje avtomobila oziroma drugih vozil, orodja in podobnih materialov. V vsakem primeru se izkaže s svojo vsestransko uporabnostjo in zelo dobrimi rezultati čiščenja, tudi če imamo opravka s kakšnimi zahtevnejšimi madeži.

V nekaterih primerih pa moramo poseči po naprednejših sredstvih. V poštev pride morda kar čiščenje s suhim ledom. Tudi v tem primeru gre sicer za dokaj enostavno sredstvo, saj uporabljamo ogljikov dioksid, ki je prav tako enostavno dobavljiv. A spet je skrivnost predvsem v uporabi – za čiščenje s suhim ledom uporabljamo posebne naprave, ki omogočajo zelo dobre rezultate pri čiščenju občutljivih površin. Čeprav gre za ogljikov dioksid, lahko na ta način odstranimo trdovratne madeže z občutljivih površin in predvsem očistimo tiste površine, ki jih ne smemo zmočiti. Tako ostanejo površine povsem čiste, za čistilnim sredstvom pa ni ne duha ne sluha. To je le ena izmed prednosti, ki jih ponuja čiščenje s suhim ledom. Gotovo lahko že z izbiro pravega sredstva veliko naredimo pri odstranjevanju najbolj trdovratnih madežev.