Prodaja rabljenih vozil ne sme potekati pod pritiskom

Prodaja rabljenih vozil mora potekati tako, da se kupec ne počuti pod prevelikim pritiskom. Velikokrat se prodajalci do kupca obnašajo tako, da ustvarjajo pritisk, saj poudarjajo, da bo avtomobil kmalu prodan. Ko kupec hiti pa se hitro zgodi, da pristane na nepoštene kompromise. Seveda bomo morali pri nakupu avtomobila zagotovo sklepati tudi določene kompromise, saj avtomobil zagotovo ne bo izpolnjeval vseh želenih karakteristik. 

Prodaja rabljenih vozil bo za kupca najbolj poštena, če mu bo prodajalec dal možnost premisleka in ne pritiskal nanj. Kupec mora biti vedno pozoren, da ne spušča zahtevanih standardov o kakovosti avtomobila. Dobro mora preveriti stanje avtomobila, da ne bi kupil vozila v slabem stanju. Veliko kupcev se je že prenaglilo in kupilo avto, ki je kmalu začel povzročati težave. 

Prodaja rabljenih vozil naj zato vedno poteka dlje časa. Če opazimo avtomobil, ki nam je všeč, si moramo vzeti dovolj časa, da ga pregledamo in preizkusimo. Če je potrebno, lahko pripeljemo tudi poznavalca, ki nam bo pomagal pri odločitvi in pri celotnem nakupu ter tako poskrbel, da bomo svoj denar pametno vnovčili. 

Rabljeni avtomobili naj ne bodo preveč stari 

Rabljeni avtomobili imajo vedno ugodno ceno. Vsekakor se ne priporoča nakupa najcenejšega in najstarejšega avtomobila. Nekateri kupci se hitro zadovoljijo in kupijo avtomobil le glede na ceno, ki jo vidijo. Vedno je potrebno pomisliti tudi na to, da nam bo cenejši avtomobil zagotovo povzročal več težav kot tisti dražji. 

Rabljeni avtomobili so lahko stari le dve leti, lahko pa imajo tudi deset let. Vsakemu kupcu je seveda jasno, da jim bo starejši avtomobil prej zagodel. Če seveda nimamo denarja za dražji avtomobil, lahko kupimo tudi najcenejšega. Pomembno je le, da se zavedamo vseh tveganj, ki jih prevzamemo. 

Rabljeni avtomobili bodo namreč lahko brez težav dolgo delovali, lahko pa se nam bodo pokvarili že po enemu mesecu od nakupa.