Suha drva zgotavljajo njihov maksimalen izkoristek

Drva so med uporabniki zelo priljubljeno kurivo, še posebej, ko je govora o njihovem kurjenju v kaminih. Les je zagotovo tisti energent, ki nam edini lahko pričara posebne občutke topline v najbolj mrzlih mesecih leta. vendar pa se je potrebno zavedati, da bomo z drvmi lahko popolnoma zadovoljni le, če bomo upoštevali nekaj pomembnih dejavnikov, kot je na primer ta, da za kurjene uporabljamo izključno suha drva.

Dejstvo je, da v primeru če so drva vlažna, potem tudi slabše izgorevajo in imajo slabši izkoristek energije. Posledica tega je, da so stroški ogrevanja višji, uporabniki pa nezadovoljni. To pa še ni vse! Če so drva vlažna, potem povzročajo tudi obloge v peči in dimniku, kar onemogoča optimalno izgorevanje. Pri nakupu drv je zato izjemno pomembno, da kupimo suha drva, oziroma si jih pravočasno priskrbimo, da se bodo do kurilne sezone na primernem mestu še dodatno posušila.

Lesni peleti predstavljajo udoben način ogrevanja

Že želite poskrbeti za ekološki in hkrati tudi udoben način ogrevanja, potem so lesni peleti zagotovo prava izbira. S posebnimi postopki so izdelani iz lesnega odpada, zato je tovrstno ogrevanje izjemno učinkovito, predvsem pa cenovno ugodno. Zaradi svoje kakovosti in odličnega izkoristka so primerni tako za kurjenje v pečeh kot tudi v kaminskih pečeh, ker pa imajo nizke vsebnosti pepela, pa se zmanjša tudi potreba po neprestanem čiščenju peči.

Lesni peleti pa niso priljubljeni zgolj zaradi svoje energetske učinkovitosti, ampak tudi iz praktičnega vidika. Današnje sodobne peči na pelete omogočajo vedno večjo avtomatizacijo, zato je ogrevanje z njimi zelo preprosto in udobno. Poleg tega, da imate možnost tedenske nastavitve njihovega delovanja, lahko s tovrstnim načinom ogrevanja upravljate tudi s pomočjo pametnega telefona na daljavo. S popularnostjo lesnih peletov pa se na trgu pojavljajo tudi različni ponudniki lesnih peletov, zato previdnost pri izbiri nikoli ni odveč.