Toplotna črpalka cenik se razlikuje od ponudnika do ponudnika

To, da so toplotne črpalke genialne naprave, ki nam prinašajo številne učinkovite prednosti, ve večina med vami. Posledično se vse več ljudi odloča kupiti takšno napravo. Dobro pa je, da se pred nakupom toplotne črpalke pozanimajo o številnih izjemno pomembnih podatkih, kot je na primer tudi podatek toplotna črpalka cenik.

Toplotna črpalka cenik se vsekakor od ponudnika do ponudnika razlikuje. Cenik oziroma cena za toplotno črpalko pa še zdaleč ni odvisna samo od ponudnika. Ne nazadnje je cena naprave odvisna tudi od tega, za katero vrsto se boste odločili ter od same zmogljivosti.

Toplotna črpalka zrak voda je med vsemi možnosti najugodnejša. Če se boste na primer odločili za nakup manj zmogljive tovrstne toplotne črpalke, vas bo naprava stala nekje do 4000 evrov. Če se boste odločili za zelo zmogljivo črpalko na vodo zrak, pa vas bo stala nekje največ do 10000 evrov.

 Toplotne črpalke za sanitarno vodo vam pomagajo prihraniti do kar 70 % stroškov ogrevanja

Toplotne črpalke za sanitarno vodo se ponašajo s številnimi prednostmi. Z njimi pri stroških ogrevanja lahko prihranite kar do 70 %, če na primer stroške ogrevanja primerjate s klasičnimi oblikami ogrevanja sanitarne vode.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo morajo biti praviloma postavljene v prostor s primerno temperaturo. Pomembno je, da temperatura ne pade pod 7 stopinj Celzija. Za novejše objekte je najbolj smiselno, da imajo takšne naprave že vgrajeni bojler. Pri tem je treba računati na porabo približno 50 litrov vode na dan za eno osebo.

Minimalna cena toplotne črpalke za sanitarno vodo je 800 evrov. Srednja cena naprave je nekje do 1200 evrov. Najvišja cena, ki jo boste plačali pri izbiri toplotne črpalke za sanitarno vodo, pa je 1800 evrov. Sicer pa je najbolje, da si kar preko spleta poiščete dobre ponudnike. Pošljite jim povpraševanje.