Toplotna črpalka deluje s pomočjo naravnih virov

Toplotna črpalka črpa svojo moč iz narave, saj deluje s pomočjo toplote, ki jo najde v svoji okolici. Nekateri modeli delujejo s pomočjo zraka, torej črpajo topel zrak iz ozračja. Nato so tu modeli, ki delujejo s pomočjo toplote zemlje. Takšni modeli zahtevajo namestitev cevi pod hišo ali globoko ob hiši ter nato črpajo toplotno moč, ki jo oddaja zemlja.

Toplotna črpalka lahko izkorišča tudi toploto vode, vendar moramo za takšno toplotno črpalko, imeti v bližini izvir podtalnice, na katerega bomo lahko priključili svojo toplotno črpalko. Namestite takšne toplotne črpalke je precej zahtevna in draga. Vsekakor pa jo je vredno namestiti, daj nam dolgoročno gledano prinaša velike prihranke.

Toplotna črpalka deluje tako, da s pomočjo naravnega vira toplote segreje hladilno sredstvo, ki se nahaja v njej. To hladilno sredstvo se v nadaljnjih korakih spremeni v plinasto stanje in se zaradi povišanega tlaka zelo segreje. Para, ki pri tem nastane, se nato kondenzira in prične segrevati grelno vodo. Posledično se zniža tlak in tudi temperatura hladilnega sredstva.

Toplotna črpalka Panasonic t cap deluje tudi pri nizkih temperaturah

Toplotna črpalka Panasonic t cap je najnovejši model Panasonicove toplotne črpalke, ki brezhibno deluje tudi pri temperaturi -20 stopinj Celzija. Tako s pomočjo takšne toplotne črpalke lahko brez težav stanovanje ogrevamo tudi, ko je zunaj izredno hladno.

Toplotna črpalka Panasonic t cap je cenovno ugodna in se enostavno namesti. T je tip tplotne črpalke, ki ga namesti največ kupcev, saj pri tem ne potrebujejo nobene strokovne pomoči. Odlična je za vse, ki okrog svojega doma, nimajo veliko prostora, saj se zunanja enota lahko namesti na zelo majhen kos površine.

Toplotna črpalka Panasonic t cap nam začetno investicijo hitro povrne, saj bomo z njo varčno ogrevali svoje notranje prostore. Če jo namestimo v klet, bo med svojim delovanjem prijetno hladila kletni prostor.