Toplotna črpalka zniža stroške za 60%

Toplotna črpalka je odličen način za ekonomično ogrevanje doma. V zimskem času se stroški, ki jih moramo redno plačevati za vzdrževanje celotnega gospodinjstva še dodatno dvignejo, saj moramo poleg položnic za elektriko, vodo ter komunalne odpadke, plačati tudi položnico za porabo kurilnega sredstva. Hišo lahko ogrevamo na plin ali na kurilno olje. Le malo Slovencev ima dostop do lastnega gozda, kjer lahko pridobi les za ogrevanje. 

Toplotna črpalka je tako odlična možnost, ki nas bo rešila visokih položnic. Strokovnjaki, ki so testirali letno porabo in stroške, ki jih prinese toplotna črpalka ali pa navadna kurila peč, so bili izredno presenečeni nad rezultatom. Ugotovili so, da bomo za kurilno olje ali za plin v enem letu odšteli približno 1300 evrov. 

Toplotna črpalka tipa zrak voda pa bo v nasprotju s klasično pečjo naredila veliko manjše stroške. V enemu letu bo potrebno plačati le približno 400 evrov, kar je izredno lep prihranek. Pri toplotni črpalki zemlja – voda, pa bod stroški še nižji, saj bodo znašali le okrog 300 evrov. 

 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo lahko dopolnjuje sončno elektrarno 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je odličen dodaten vir toplote, ki ga lahko namestimo v naš dom. Ogrevanje sanitarne vode je opravilo, ki ga moramo vsakodnevno narediti. To pomeni, da moramo imeti prižgan bojler, ogrevati vodo s pomočjo plinske ali navadne peči ter imeti na strehi nameščene sončne celice, s katerimi bomo lahko ogreli vodo za celo družino. 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo pa je odličen dodatek, ki poskrbi, da v primeru pomanjkanja sončne energije, naša sanitarna voda ne bo ostala mrzla. Če za ogrevanje vode ne želimo plačevati visokih položnic, se moramo znebiti bojlerja, ki porabi ogromno kilovatov elektrike. 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo pa bo vodo segrela hitro in brez večjih stroškov, ki se nam bodo po namestitvi izredno zmanjšali.