Žari so znak, da je končno prišlo poletje

Najbolj zanimiv znak, s katerim lahko določimo, ali je tu že poletje ali ne je to, ali se po soteski počasi skoraj vsak vikend od nekod vidi, da si ljudje vzamejo tistih nekaj minutk več in si privoščijo to, da si kosilo ali zgodnjo večerjo privoščijo na žaru. Ne le, da so žari nekaj, kar ima skoraj vsako gospodinjstvo, so tudi najbolj prikladen način kuhanja v toplih mesecih, ko si res ne želimo tega, da bi dodatno ogrevali notranje prostore s kuho in ravno to nam pomagajo doseči žari.

Najpogosteje se odločimo, da bo kosilo postreženo na žaru, kadar hkrati obeležujemo še kakšne pomembne datume, kot so obletnice ali rojstni dnevi, saj so žari najbolj prikladni kuhinjski pripomočki, ki omogočajo to, da hkrati naredimo veliko hrane za veliko število ljudi, kar drugače lahko naredimo le v pečici pa še tu smo omejeni s temperaturo na kateri se kaj peče in preprosto vsega ne moremo narediti v velikih količinah.

Prav tako je znak poletja to, da se uporabljajo zunanje letne kuhinje

Sicer zunanje letne kuhinje niso več tako pogoste, saj vedno več ljudi živi v mestih ali bližini, zato nimajo dovolj obsežnega vrta, kjer bi lahko kraljevale zunanje letne kuhinje, pa vseeno je še mnogim tistim, ki imajo tako prostor kot finančna sredstva, da si privoščijo to, da si zgradijo zunanje letne kuhinje, privilegij, ki si ga vzame kar veliko ljudi. 

Ne le da so zunanje letne kuhinje prav tako uporabe za to, da na najbolj vroč dan ne segrevamo dodatno notranjosti, so tudi način, da pripravljamo hrano zunaj na preprost in enostaven način. S peko na žaru imamo nekaj dela s postavljanjem in pospravljanjem, medtem ko so zunanje letne kuhinje, ko so zgrajene in polno delujoče, veliko manj zahtevne glede nege, če so seveda kvalitetno narejene.