Zobni implantat ima dolgo življenjsko dobo

Zmotno je prepričanje, da je zobni implantat celoten zob, ampak je le nadomestek korenine manjkajočega zoba. Torej je to tisti del zoba, ki se nahaja v kosti, nanj pa je pritrjena zobna krona ali pa nosi celotno zobno protezo. Kadar se odločate za implantacijo zobnega implantata, je pomembno, da izberete ponudnika zobozdravstvenih storitev, ki vam bo nudil celostno obravnavo od priprave načrta protetične oskrbe do njegove implantacije.

 

Zobnemu implantatu pravimo tudi zobni vsadek in je odlična rešitev v situacijah, ko vam manjka en zob, več zaporednih zob, v primeru, ko vam manjkajo vsi zobje, pa zobni implantat služi kot opora za snemno ali fiksno protezo. Ne glede na to, za katero od zgoraj naštetih možnosti gre, je za vsakega uporabnika pomemben podatek, da vam nudi popolnoma naraven videz in dolgotrajno rešitev za vaše zobe. To pomeni, da je v 80 % življenjska doba zobnega implantata od 15 do 20 let.

 

Nevidni zobni aparat Invisalign za manjše in težje zobne nepravilnosti

 

Če se vi ali kdo od vaših najbližjih sooča z različno težkimi zobnimi nepravilnostmi, potem zagotovo veste, da je to ena od manj prijetnih situacij v življenju. Ne le, da ima nošenje žičnega zobnega aparata ali pa zvezdic za mnoge negativen vpliv na njihovo samopodobo, ampak je tu še ogromno časa, ki ga je potrebno vložiti v temeljito čiščenje zob in zobnega aparata. Razveseljivo pa je, da se je na trgu pojavil nevidni zobni aparat Invisalign, s katerim postanejo vse te skrbi odveč.

 

Gre za skoraj nevidni zobni aparat, ki je izdelan iz mehke in gladke plastične folije. Je izjemno enostaven za uporabo in ga lahko med obrokom vzamete iz ust, zaradi česar je vsakodnevna ustna higiena veliko lažja in bolj temeljita. Nevidni zobni aparat Invisalign odpravljanja različne stopnje zobne nepravilnosti, pri čemer je celoten postopke voden pod budnim očesom specialista ortodonta.