Zobni vsadki so izjemno priljubljen del zobne protetike

Še dobro, da je sodobna tehnologija današnjega časa tako razvita, da lahko v primeru izgube zob takoj lahko ukrepamo. Na razpolago imamo številne ukrepe, ena od najboljših rešitev te vrste pa so zagotovo zobni vsadki. Pogosto o njih beremo kot o zobnih implantatih.

Zobni vsadki nadomestijo izgubljeno korenino zoba. Vsadi se jih v čeljust, kjer v nadaljevanju služijo kot nosilci za veliko protetičnih nadgradenj. Pri tem mislimo na prevleke, mostičke ali proteze. Z implantati tako na najbolj enostaven način nadomestimo manjkajoče zobe in to povsem brez brušenja ostalih zob. Zobni implantati so tako rešitev pri izgubi enega zobu, več zob ali celo več zob. Lahko rečemo, da so zamenjava za korenino izgubljenega zoba. Implantologija pa je tako sestavni del sodobne klinične stomatologije.

All on 4 – metoda, ki vam zobe vrne v zelo kratkem času

All on 4 je prav poseben koncept, ki nam lahko omogoča, da se popolnoma izognemo slabim stranem protetike ali snemnih potez. Obenem se lahko tako na najboljši možni način izognemo tudi bolečinam, do katerih lahko prihaja. Pri grizenju namreč uporabljamo le majhno število zob.

Strokovnjaki pravijo, da je all on 4 odlična rešitev za paciente, ki zaradi pomanjkanja kostnega materiala v čeljusti niso kandidati za običajno terapijo z vsadki.

All on 4 temelji na mostičku, ki je fiksno pritrjen na štiri posebej razdeljene vsadke brez nadgradnje kosti.

Tovrstni koncept je tudi zelo natančno ter nazorno predstavljen na spletni strani podjetja, ki nam to storitev omogoča. Na njej si lahko preverimo tudi ceno za to storitev, ki pa nikakor ni draga, sploh pa glede na to, kaj nam all on 4 ponuja. Osebe, ki že uporabljajo tovrstni koncept, so z uporabo izjemno zadovoljni, kar lahko preverimo tudi na spletnih forumih. Če menite, da ste tudi vi primeren kandidat za to, je skrajni čas, da se pozanimate o tem.