Gozdarski pripomočki za enostavno delo v gozdu

Gozdarstvo in spravilo lesa so področja, kjer je veliko težaškega dela. Zaradi manj dostopnih gorskih terenov, ki jih je pri nas zelo veliko, sta sečnja in spravilo lesa tudi zelo nevarni. Prav vsako leto se zgodi tudi kakšen smrten primer, zlasti pri podiranju dreves ali vožnji traktorja po klancih z večjim naklonom. Večina žrtev in poškodb nastane zaradi nepravilne uporabe gozdarske mehanizacije, zaradi pomanjkanja zaščitne opreme ali pa zaradi napačno ocenjene situacije. Mnogo ljudi, zlasti kmetov, skrbi za gozd na lastno pest. To lahko zaradi nevajenosti in pomanjkanja izkušenj privede do hudih nesreč, tudi takih s tragičnim izidom.

Zato se z gozdarskimi opravili ni za šaliti. Pri opremi se nikakor ne splača delati prihrankov, ker za to žrtvujemo svojo varnost in varnost drugih. Za gozdarsko delo so najbolj pomembne motorne žage, ki predstavljajo glavno orodje za spravilo lesa. Motorne žage Stihl izstopajo po kvaliteti in zmogljivosti ter ponujajo zelo širok spekter izdelkov, ki so primerni tako za amatersko, kot tudi profesionalno uporabo. Zato motorne žage Stihl najdemo v asortimentu skoraj vseh kmečkih in specializiranih gozdarskih trgovcev. Poleg Husqvarne so motorne žage Stihl zelo kvaliteten proizvod in ga uporabljajo gozdarji po vsem svetu. Kvaliteta in dolga življenjska doba sta le dve od pozitivnih prvin, s katerimi se ponašajo motorne žage Stihl in robotske kosilnice. V zakup je treba vzeti tudi izjemno podporo v obliki lokalnih servisov, kjer nam lahko zelo hitro zagotovijo rezervne dele in popravila.

Rezervni deli za motorne žage in robotske kosilnice so precej specifična zadeva. Vsekakor se splača za robotske kosilnice in motorne žage dati nekoliko več denarja, saj nam bo okolje hvaležno. Sredstva pa se bodo več kot povrnila zaradi dolge življenjske dobe in modularne zasnove, ki omogoča enostavna popravila tako doma, kot tudi na servisu.