Celostni razvoj otroških možganov je usmerjen v obe možganski polovici

Celostni razvoj otroških možganov temelji na tem, da ne dajemo poudarka le na eno ali na drugo možgansko polovico. Kot je znano se določene aktivnosti izvajajo v desni možganski hemisferi, določene pa v levi. Nekateri ljudje imajo tako bolj razvito levo, drugi pa desno možgansko polovico. 

Celostni razvoj otroških možganov pa je metoda, ki temelji na vajah, ki optimalno vplivajo na razvoj obeh polovic. Saj so znanstveniki in nevrolingvistični programerji ugotovili, da metoda, ki vzpodbuja celostni razvoj možganov pripomore k bolj bistrim, razgledanim i uspešnim posameznikom, k bodo lažje uspeli v življenju. 

Celostni razvoj otroških možganov vzpodbuja center Brainobrain, ki je prišel v Slovenijo iz tujine in že dve leti uspešno deluje v različnih centrih po vsej Sloveniji. Veliko staršev se tako lahko že pohvali z uspešnimi rezultati izvajanja različnih tehnik pomnjenja in načina učenja po njihovi metodi. 

Mentalna aritmetika za hitro in brezhibno računanje 

Mentalna aritmetika je sposobnost hitrega in učinkovitega računanja brez uporabe papirja, kalkulatorja ali ostalih pripomočkov. To je metoda, ki nam pomaga in pripomore k intelektualnemu razvoju naših otrok. Metodo v prvi fazi razvijamo s pomočjo abakusa, pri katerem lahko istočasno vključimo več čutil in tako postanemo bolj dojemljivi in si hitreje zapomnimo podatke. 

Mentalna aritmetika torej spodbuja optimalen intelektualni razvoj otroka. To da otrok postane sposoben hitro in učinkovito računati je le način razvoja ostalih sposobnosti, ki jih ima vsak otrok. Preko tega tako vsak otrok postane bolj skoncentriran, hitreje si zapomni različne informacije, razvija logično in analitično razmišljanje ter pridobi sposobnost vizualiziranja. 

Mentalna aritmetika je torej ključ do celostnega razvoja možganov. Za razvoj vseh teh spretnosti se vsak starš lahko obrne na različne knjige in z njihovo pomočjo začne sam razvijati otrokove sposobnosti. Lahko pa se kot nekateri starši zaupa centru Brainobrain in tako hitreje pride do željenega rezultata.