Izbira med prestižnimi prenosniki

Pri izbiri prenosnega računalnika imamo v mislih različne prioritete, a v nekaterih primerih pridejo najbolj do izraza tiste značilnosti, ki običajno niso v prvem planu. Včasih recimo cenimo predvsem to, kako eleganten bo prenosnik in kako prestižen bo njegov izgled – v nekaterih okoljih je to nadvse pomembno, poleg tega pa te lastnosti močno vplivajo tudi na izkušnjo pri uporabi.

Samoumevna izbira je v tem primeru seveda prenosnik Apple, ki pa ni edina možnost za tiste, ki iščejo prestižen prenosnik. Nekaj ponudbe imajo tudi drugi proizvajalci, še posebej v zadnjem času namreč trendi nakazujejo na vedno večjo priljubljenost elegantnih kompaktnih prenosnikov, pri katerih je možno doseči zelo posrečene prestižne učinke. Prenosnik Apple je še vedno priljubljena izbira za tiste, ki iščejo zanesljiv in zmogljiv prenosnik, ki ga za nameček odlikuje tudi čudovita vizualna podoba. Ta izbira je skoraj samoumevna za tiste, ki uporabljajo tudi druge naprave tega proizvajalca, medtem ko bo prenosnik Apple za tiste, ki so sicer vajeni naprav drugih proizvajalcev, verjetno zahteval znatno prilagoditev.

Če bi radi ostali pri bolj domačih in intuitivnih napravah, je verjetno boljša izbira Dell prenosnik. Ta naprava je odlična izbira za tiste, ki želijo izstopati z dovršenim in elegantnim prenosnikom ter koristiti zavidljivo zmogljivost, ne da bi se morali pri tem prilagajati novemu operacijskemu sistemu. Seveda je Dell prenosnik s svojimi odlikami povsem kos zahtevnejšim opravilom, tako da z vidika funkcionalnosti ne bo treba sklepati nikakršnih kompromisov. Pa tudi glede prestižnega izgleda in občutka ne more nihče oporekati, da Dell prenosnik tega ne ponuja. Novejši modeli iz serije XPS so zelo dovršeni in se pogosto postavljajo ob bok Applovim prenosnikom, tako da gre vsekakor za eno izmed privlačnih izbir. Ne glede na to, kateri model izberemo, si lahko obetamo tudi drugih odlik, ki so značilne za znamko Dell.