Kamini za prijetno in udobno bivanje v vašem domu

Ni ga čez prijetnega občutka topline, ki nam ga pričara ogenj v kaminu, pa ne zgolj iz estetskega vidika, ampak tudi iz uporabnega vidika. Ogenj, ki gori za steklom kamina je prijeten že na prvi pogled, ker pa ob tem oddaja tudi toploto, ki se odvaja v prostor, je vse skupaj še toliko bolje. Glede na to, na kakšen način se toplota odvaja v prostor, so nam na voljo toplozračni, akumulacijski in vodni kamini. Ne glede na to, za katerega se bomo odločili, vsi pri izdelavi potrebujejo ogromno pečarskega znanja.

Zato je za vgradnjo kaminov najbolje poiskati izbranega ponudnika, katerega pečarska storitev je znana po svoji dolgoletni tradiciji in izjemni strokovnosti. Kamini niso nekaj, kar postavimo v prostor in obratuje samo od sebe, ampak je pri vgradnji potrebno pomisliti na mnogo dejavnikov, kot so njegove dimenzije, dimenzije dimnika, postavitev kamina in sam način izvedbe. 

Lončena peč je dobrodošel vir dodatne toplote

Morda tega niste vedeli, ampak lončeno peč z drugimi besedami imenujemo tudi akumulacijska peč ali pa krušna peč. Ob slednji verjetno najprej pomislite na masivne peči, ki so bile obvezen del kmečkih hiš in na katerih so se greli in igrali otroci. Danes je lončena peč ohranila vse pretekle pozitivne lastnosti, hkrati pa pridobila na zunanjem videzu in učinkovitejšem načinu izgorevanja, zato je danes v mnogih domovih dobrodošel dodaten vir toplote.

Princip delovanja lončene peči je zelo preprost. Kurimo lahko z drvmi, peleti ali briketi in toplota, ki se pri tem sprošča, prehaja preko šamotnih plošč do pečnic in jih na ta način ogreva. Pečnice so vidni del lončene peči, ki ji dajejo lep estetski izgled, poleg tega pa poskrbijo, da toplota preko njih seva v prostor in ga na ta način ogreva. Lončena peč na ta način v sebi akumulira toploto tudi več ur po koncu kurjenja.