Kavč, ki navduši z eleganco

Včasih je prav, da je sedežna garnitura v središču pozornosti. Hitro in učinkovito namreč združi prostor v celoto in zaokroži njegov vizualni vtis, pa tudi funkcionalno lahko lepo dopolni ponudbo prostora. A včasih je prav tako dobrodošlo, da sedežna garnitura prepusti oder drugim elementom ali pa kar prehodnemu odprtemu prostoru, ki je v sodobnih dnevnih sobah vse bolj priljubljen. Če je to prioriteta, še ni treba sklepati kompromisov in žrtvovati elegance ali prestižnega videza, ki ga v prostor vnese sedežna garnitura. Še vedno se lahko poslužimo kakšne dobre ideje za oblikovanje in postavitev prostora, a v končni fazi so usnjene kotne sedežne garniture.

Če bi radi sprostili prostor in naredili sobo bolj prehodno, bo odločitev za umik sedežne garniture v kot vsekakor posrečena. Usnjene kotne sedežne garniture vseeno ohranijo prepričljivo prisotnost centralnega kosa pohištva v prostoru, čeprav v resnici niso umeščene v središče. Če pri izbiri upoštevamo tudi to, katera opcija nam bo na koncu vizualno najbolj všeč, so usnjene kotne sedežne garniture vsekakor priporočljiva izbira, pravzaprav takšna, ki na trgu prestižnih kosov pohištva v svoji kategoriji pač nima alternative.

Najbolj navdušujoče je to, da je kakovost takšnih sedežnih garnitur še vedno izjemno visoka, medtem ko eleganca prav tako veliko pridobi. Kavč v kotu prostora postane po potrebi prostor za druženje in po svoje tudi fokus prostora, če ga pogosto uporabljamo. Na takšno sedežno garnituro se ni težko navaditi in hitro bo postala najbolj priljubljen kos pohištva vseh družinskih članov.

Kotna zasnova sedežne garniture odpira ogromno možnosti pri oblikovanju dnevne sobe, saj razpolagamo s prostorom, ki bi bil sicer pokopan pod samim pohištvom ali pa oviran zaradi garniture v središču sobe. Zdaj je lahko prostor ob robovih sobe veliko bolje izkoriščen, hkrati pa kavč ohrani vse tiste odlike, zaradi katerih ga imajo ljudje zelo radi.