Masaža stopal v dveh oblikah

Veliko ljudi ne ve, da masaža stopal v resnici obstaja v dveh različnih oblikah. Ena od oblik se imenuje kozmetična masaža stopal, ki jo lahko dobimo v večini salonov pri nas. Druga oblika se imenuje refleksna masaža stopal. Na to masažo se lahko naročimo v salonih, vendar je ne opravljajo prav povsod.

Na spletni strani najbolj priljubljenega salona pri nas lahko vidimo, da se lahko naročimo na obe vrsti masaže stopal. Strokovnjaki pa nam priporočajo predvsem drugo, torej refleksno masažo stopal, ki na nas lahko zelo dobro učinkuje. Masaža stopal, ki je povezana z refleksno masažo, je v resnici del alternativne medicine. Pri njej se uporabljajo močne kontrolirane pritiske s pomočjo nog, rok ter majhnega lesenega pripomočka. Na sproščanje telesa pri tej masaži vplivamo s posebnimi oblikami pritiskanja na stimuliranje refleksnih točk. Te so povezane z našimi notranji organi.

Tajska masaža je starodavna oblika masaže

Čeprav je tajska masaža do svojega velikega slovesa prišla šele v današnjem modernem svetu, je zanjo značilno, da je starodavna oblika masaže, ki so jo izumili oziroma razvili budistični menihi. Zanjo je značilno, da se pri njej uporablja nežno raztezanje in blag pritisk vzdolž določenih energetskih linij telesa. Kot taka nam tudi povečuje prožnost našega telesa. Posledično se zmanjšuje še napetost v mišicah in sklepih. Nenazadnje je njena glavna naloga tudi ta, da uravnoveša energije v našem telesu.

Tajska masaža se lahko izvaja na popolnoma oblečeni osebi. Ravno zato se zanjo pogosto še raje odločajo ljudje, ki si jim pri masaži ni potrebno slekati. Kljub temu pa je priporočljivo, da smo tudi med to masažo popolnoma sproščeni. Le na ta način bomo lahko prišli do najbolj zaželenih učinkov.

Tajska masaža deluje na principu kompresije. To pomeni, da deluje na principu ritmičnega pritiskanja na mišično tkivo s prstom ali pa z dlanjo.