Mednarodne selitve

V kolikor načrtujete selitev v drugo državo in je potrebno na pot vzeti kar nekaj predmetov vam priporočamo, da se odločite za pomoč selitvenega servisa. Selitveni servis izvaja mednarodne selitve po celi Evropi. Prevoz tako težkoh kot lahkih predmetov nikoli ne predstavlja oviro, da ne bi bilo možno vaše predmete pepeljati in jih dostaviti do vrat. Seveda vam selitveni servis lahko pomaga tudi pri predhodnjem organiziranju predpriprave na selitev. Zelo je pomembno, da so vsi predmeti pravilno shranjeni in da med samim transportom ne pride do poškodb. Zato je potrebno, da zaupate podjetju, ki storitve izvaja že dlje časa in ima zato vzposobljene strokovnjake. Strokovnjaki, ki storitve izvajajo vsak dan imajo izkušnje, ki jih ni možno pridobiti pri eni selitvi saj takšni ljudje v letu opravijo preko dvesto selitev in poznajo različne prednosti kako je primerno organizirati selitev in na kaj vse je potrebno biti pozoren med samo selitvijo.

Kakšne razlike so med mednarodno selitvijo in lokalno selitvijo. Pri mednarodni selitvi je običajno potrebno narediti popis predmetov, ki jih selitveni servis prevaža. Pomembno je da je vzklajena dokumentacija zaradi špedicijskih zahtev. V kolikor pa je manj predmetov pa obijačno ni večjih zapletov s selitvijo. Pri lokalni selitvi pa obijano stvari potekajo enostavno in je potrebno zagovoti zgolj dostopnost do objekta in lokacijo nove dostave.

Koliko časa običajno vzame velika oz. manjša selitev? V kolikor so stvari predhodno pripravljene se sama selitev iz objekta izvede med eno do dve ure za preproste selitve. Za večje selitve pa je vse odvisno od zahtevnosti same selitve. V kolikor je potrebno preseliti celotno stanovanje selitvenemu podjetju to običajno vzame cel dan saj se po izkušnjah nabere kar nekaj stvari, ki jih je potrebno prenesti na transportno vozili in jih nato še razložiti. V kolikor pa so to večji objekti pa lahko selitev traja od tri dni do celotnega tedna. Tu se največ časa lahko pripravi s predhodno odlično organizacijo. Seveda z veliko število voznega parka lahko zagotovimo samo selitev bistveno hitreje.