Najbolj vsestranski tlaki

Že res, da moramo pri izdelavi estrihov in tlakov vedno upoštevati specifike posameznega primera in nam rešitve, ki bi bile idealne v drugih okoljih, ne bodo prav nič pomagale. A nekatere opcije so zelo vsestranske, dobro jih je poznati, saj lahko pridejo v poštev tudi v našem primeru. Posebej priljubljeni so recimo samorazlivni tlaki, ki imajo mnoge prednosti že pri izdelavi, nato pa tudi pri dolgoročni uporabi. Čisto možno je, da bodo takšni tlaki ena izmed privlačnih možnosti pri praktično vsakem projektu, zato je dobro že vnaprej vedeti, kaj lahko od njih pričakujemo.

Epoksi tlaki slovijo po izjemnih funkcionalnih lastnostih, zaradi katerih se uporabljajo predvsem v zahtevnih okoljih. Z njimi pokrijemo tla industrijskih objektov, pogosto pa ta material srečamo tudi v drugih bolj obremenjenih objektih, kot so recimo šole in bolnišnice. Tak tlak je namreč izredno vzdržljiv in odporen na vse mogoče dejavnike – ne zagotavlja le mehanske trdnosti in vzdržljivosti po težkimi obremenitvami, temveč tudi zaščito pred morebitnimi kemičnimi vplivi, vlago in drugimi dejavniki, ki lahko ogrozijo dobrobit tlaka in podlage. Epoksi tlaki so na voljo v različnih izvedbah, tako da jih res lahko upravičeno navedemo med vsestranskimi tlaki. Samorazlivni tlaki predstavljajo eno priljubljeno izvedbo, ki bo pokrila potrebe mnogih uporabnikov – včasih takšno rešitev izberejo celo tisti, ki pri uporabi prostorov sicer niso tako zahtevni, a bi radi vseeno koristili vrhunske lastnosti tega materiala.

Samorazlivni tlaki se proslavijo z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno. Čeprav ne gre za najcenejšo izvedbo, je izkoristek investicije vsekakor impresiven. Epoksi je relativno poceni, še veliko bolj pa so prepričljive funkcionalne prednosti, ki tehtnico močno nagnejo na stran kvalitete. Tisti, ki bi radi za svoj denar dobili kar največ, bodo gotovo premislili o opcijah, ki jih ponujajo epoksi tlaki, še posebej če ne želijo sklepati kompromisov pri kvaliteti.