Pvc okna – okna prihodnosti

Pvc okna veljajo za najbolj priljubljena že kar nekaj časa. Razvoj industrije plastičnih mas je preko prvih prototipov počasi pripeljal do točke, ko so skoraj vsa pvc okna zelo obstojna, imajo dolgo življenjsko dobo in ne plesnijo kljub morebitnem vlažnem okolju. Poleg lesenih in aluminijastih oken so pvc okna, cenik katerih najdemo na spletu, danes vodilna v segmentu novogradenj in adaptacij starejših stanovanjskih enot. 

Dejstvo je, da so pvc okna dandanes precej enostavna za izdelovanje. Specializirane tovarne plastičnih mas iz posebnih pvc mešanic izdelujejo dolge surove pvc okenske profile, ki se prodajajo relativno poceni. Končni izdelovalci oken pa jih nato prirežejo na želene dimenzije, jih opremijo z dodatnimi elementi, kot so tesnila in okovje, ter spojijo skupaj z jeklenimi profili v zaključen izdelek – pvc okenski okvir. Nato je potrebno dodati le še stekleni vložek ter pvc okno montirati na izbrano okensko odprtino. Za pvc okna cenik prikazuje tudi vse prilagoditve, ki se jih da priključiti zraven.

Vsa pvc okna, cenik katerih pridobimo od končnih prodajalcev, imajo možnost prilagoditve okvirja tudi na nestandardne velikosti. Enostavno spajanje skupaj s prilagodljivo velikostjo jeklenih okvirjev, ki jih varijo končni proizvajalci oken, omogoča res super prilagodljiv izdelek, ki je primeren za široko rabo in ustreza vsen standardom za novogradnje. Ker je za pvc okna cenik le približek dejanske cene, se je potrebno o končnem strošku posvetovati posebej.

Če imamo za pvc okna cenik pri roki, lahko lažje načrtujemo okviren strošek, ki bo nastal z montažo le teh. Pri tem pa je potrebno poudariti, da za pvc okna cenik ne more biti dejanski strošek, ki nastane pri montaži. Vsaka stavba ima svoje specifike in montaža novih oken lahko skupaj z demontažo starih zahteva zelo različne pristope, ki se kažejo v različnih cenah za na videz enako storitev.