Računalniki Lenovo so najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo

Ko se odločamo za to, kateri računalnik bomo izbrali, imamo po navadi v glavi točno vse karakteristike, za katere bi bili veseli, da jih ima naša novo pridobljena naprava, vendar veliki večini ljudi nakup diktira tudi neka druga, malo manj opažena specifikacija in sicer cena prenosnika in ravno tu so računalniki Lenovo skrili svojega asa v rokav.

Dejstvo, ki se podjetju Lenovo pogosto očita so ne tako estetska ohišja in to, da so boljše grafične kartice rezervirane le za najboljše modele, vendar ravno s tem lahko tudi zagotovijo tako razmerje med zmogljivostjo in ceno, ki jih postavlja na sam vrh prenosnikov na trgu. S tem, so nekateri računalniki Lenovo, ki zastopajo nižje cenovne razrede prikrajšani za kakšno lastnost, ki je ne potrebujejo, kot je močna in zmogljiva grafična kartica, to pomeni, da si lahko proizvajalec privošči boljši disk ali procesor, kar so stvari, ki jih povprečni uporabniki bolj cenijo.

Dell prenosnik svoje stranke privablja z garancijo

Za nakup naprave je skoraj standardno, da zraven “dobimo” nekaj let garancije, vendar so proizvajalci precej v ne strinjanju, kaj ta garancija pokriva. Večina the garancij se nanaša samo na okvare, ki so nastale v proizvodnji in ne upošteva majhnih nesreč, ki se lahko zgodijo, vendar se kar pogosto zgodi, da ima kupljen Dell prenosnik tudi kakšno dodatno leto garancije v primerjavi s konkurenco, prav tako pa njihova garancija krije tudi nekatere navadne nesreče, ki se lahko zgodijo, kar naredi posledično Dell prenosnik enega izmed bolj prijaznih uporabniku.

Bodimo iskreni, prenosniki so si podobni kot jajce jajcu in tiste stvari, ki nas na koncu prepričajo v končen nakup so malenkosti, ki jih sprva sploh ne opazimo, ko primerjamo dva prenosnika. Ravno zato je padal odločitev, da bo vsak Dell prenosnik na prvi pogled bolj zapeljiv za povprečnega uporabnika, ki mu je vseeno koliko jeder ima njegov procesor.