Robustne kosilnice za zahtevno košnjo

Košnja trave sicer ne sodi med najbolj zahtevna opravila na terenu, a vseeno predstavlja določene obremenitve za opremo, ki jo uporabljamo. Pravzaprav se lahko kar hitro zgodi, da kaj poškodujemo, upoštevati pa moramo tudi obrabo pri redni uporabi opreme. To pomeni, da bomo za košnjo najraje uporabljali zmogljivo in robustno opremo, ki se tudi v takšnih razmerah izkaže za zelo vzdržljivo. Na srečo lahko posegamo po nekaterih zelo prepričljivih izdelkih in napravah.

BCS kosilnica

Najboljši primer takšne opreme je gotovo BCS kosilnica. Ta je pravzaprav sinonim za robustno kosilnico, ki jo lahko brez pomislekov zapeljemo na vsak travnik. Odlično se znajde tudi na velikih naklonih in razgibanem terenu ter pri košnji visoke trave in podrasti. Predvsem pa omogoča hitra popravila. V nekaterih primerih nam traktorski rezervni deli sicer tudi pri traktorjih in kosilnicah omogočajo uspešno popravilo, a le redko lahko vse opravimo kar na terenu z osnovnim orodjem, kar dopušča BCS kosilnica. Vsekakor je to prava oprema za zahtevno delo, če le nimamo opravka z res velikimi površinami.

Traktorske kosilnice

Na večje površine se bomo raje zapeljali s traktorji. Ti so robustni in vzdržljivi, predvsem pa nam traktorski rezervni deli omogočajo zanesljiva popravila tudi v primeru, da pride do kakšnih težav. Nekoliko drugačne so traktorske kosilnice, ki so izpostavljene velikim obremenitvam pri zahtevni košnji. Predvsem je tvegana košnja na kamnitem terenu, kjer v visoki travi najdemo tudi kakšne vsiljivce, ki lahko poškodujejo nože kosilnice. A tako kot traktorski rezervni deli so na voljo tudi rezervni deli za mehanizacijo, čeprav bo s tem verjetno nekoliko več dela.

Jasno je, da se splača izbrati priljubljene izdelke uglednih znamk. Ti že v izhodišču ponujajo višjo kvaliteto in zanesljivost, poleg tega lahko računamo na boljšo podporo uporabnikom. Na voljo bodo traktorski rezervni deli in deli za mehanizacijo, pa tudi pripadajoče servisne storitve.