STIHL MS170 in STIHL MS261 – izjemno kakovostna modela motornih žag

Tisti, ki pri svojem delu uporabljajo motorne žage, zagotovo vedo, kako izjemna modela tovrstnih žag sta tudi žagi STIHL MS170 in STIHL MS261. Obe vrsti sta med uporabniki izjemno cenjeni, saj se ponašata s številnimi prednostmi, ki jih ni moč najti pri nekaterih drugih vrstah ter modelih motornih žag.

Model STIHL MS170 je namenjen nezahtevnim občasnim uporabnikom

Čeprav model motorne žage STIHL MS170 velja za izjemno učinkovitega, ga strokovnjaki priporočajo predvsem manj zahtevnim uporabnikom s tega področja. To v praksi pomeni, da žago uporabljajo za manjša dela, ki jih najpogosteje opravljajo okoli svoje hiše, vrta ali v sadovnjaku. Tako je tak model žage primeren za žaganje dreves manjših premerov ter tudi za krajša časovna obdobja. Odlikuje jo predvsem nižja teža in odlična ergonomija, ki je še kako pomembna pri rokovanju z njo.

Model motorne žage STIHL MS261

STIHL MS261 predstavlja model motorne žage, ki je izjemno zmogljiv. Ravno zaradi tega jo strokovnjaki priporočajo predvsem poklicnim uporabnikom, in sicer za kleščenje in nego v gozdu. Tovrstna žaga vse, še tako zahtevne, uporabnike preseneti s svojo neverjetno zmogljivostjo. Povsem učinkovita je namreč tudi pri debelejšem drevju, ki je za žaganje lahko izjemno zahtevno. Poleg tega je model žage STIHL MS261 odlikovan še po dodatno izboljšanih ergonomskih lastnostih, ki so izjemno pomembne. Poleg tega ima popolnoma na novo zasnovan motor. Zanj je značilno, da nam zagotavlja manjšo porabo goriva, prav tako so nižje tudi emisije posameznih izpušnih plinov.

Cena motornih žag je vidna na spletu

Če nameravamo kupiti katero od omenjenih žag, nas vsekakor med drugim zanima tudi cena. Ta je odvisna predvsem od njene zmogljivosti. Če je žaga namenjena za bolj enostavno uporabo, potem se njena cena giblje nekje v okolici 200 evrov. Če pa je žaga namenjena profesionalnemu ter bolj zahtevnemu delu, potem je njena cena lahko višja od 500 evrov. Prav vse cene pa si lahko dandanes ogledamo kar po spletu in so tako popolnoma javne.