Streha, ki bo brez kompromisov opravljala svojo nalogo

Pri hiši je pomembno predvsem to, da imamo nad seboj streho, ki ne bo popustila niti pod večjimi obremenitvami, pa tudi ne pod dolgotrajno izpostavljenostjo raznim dejavnikom okolja. To ni enostavna naloga, saj imamo v mislih lahko tudi več deset let, pravzaprav kar več generacij uporabnikov. Katera kritina se bo pri tem delu najbolje izkazala? Vsekakor se splača pregledati ponudbo v višjem kakovostnem razredu, saj si kompromisov preprosto ne moremo privoščiti.

Med materiali imamo na voljo veliko možnosti, vsak ima svoje prednosti in slabosti. Posebej priljubljeni so glineni strešniki, ki imajo dolgo tradicijo in so tako že s svojo podobo domači in nekako ustrezajo mnogim hišam. Na tem področju lahko dobimo zelo kakovostne izdelke, takšna je na primer kritina Creaton, ki ponuja prav vse odlike, ki prispevajo k zanesljivosti in vzdržljivosti ostrešja. Kritina Creaton dokazuje, da je tudi glina nadvse primeren material za uporabo v takšne namene, čeprav si tega morda ne bi mislili – glineni strešniki se celo v primerjavi z raznimi sodobnimi materiali obnesejo bolje, so zelo zanesljivi in odporni, hkrati pa tudi dovolj lahki, da jih lahko uporabimo za ta namen. Poleg tega pa kritina Creaton svojo kakovost potrjuje še s tem, da prinaša kar 50 let garancije, kar je pri teh izdelkih seveda zelo dobrodošlo.

Tudi druga kritina se bo lahko dobro obnesla, če le upoštevamo vse potrebne dejavnike, ki v končni fazi odločajo o zadovoljstvu uporabnikov in vzdržljivosti ostrešja. Vedno se moramo prepričati, da je izbrana rešitev ustrezna za konkretno situacijo – ni vsaka kritina primerna za prav vsako ostrešje, opravka imamo namreč z nosilnostjo podporne konstrukcije in tudi z možnostmi razporeditve elementov po strehi, upoštevajmo tudi dimnike in druge nepravilnosti, okoli katerih moramo načrtovati streho. Najbolje bodo znali svetovati mojstri, ki lahko priporočijo tudi konkretne izdelke.