Udobna oprema za zimsko spanje

Pozimi je še posebej pomembno, da posteljo opremimo s toplo in udobno posteljnino. Pri nižjih temperaturah je sicer zelo prijetno spati, če smo varno zaviti v toplo odejo – pravzaprav se za kakovosten spanec priporoča nekoliko nižja temperatura v prostoru. A seveda ne pozabimo, da o udobju in kakovosti spanca v največji meri vpliva posteljnina, ki jo uporabljamo, v zimskem času pa še posebej izstopajo nekateri toplejši kosi.

Prešite odeje

Najbolj uporabne in zelo vsestranske so bržkone prešite odeje, ki jih uporabljamo v zimskih mesecih. Pravzaprav se te odeje uporabljajo preko celega leta, na voljo imamo tudi razne tanjše odeje za poletni čas. Najbolj pa izstopajo zimske odeje, ki so debelejše in toplejše, torej tudi udobnejše, ko se vanje zavijemo v obrambi pred hudim mrazom.

Ker gre za opremo, ki jo dejansko uporabljamo prav vsak dan, je pametno izbrati kakovostno prešito odejo, s katero bomo res zadovoljni. Smiselno je poseči tudi po nekoliko dražjih izdelkih, saj so prešite odeje iz kakovostnih materialov neizogibno dražje od tanjših in manj udobnih odej. Investicija se pri dolgoročni uporabi vsekakor poplača.

Preostala posteljnina

Ne pozabimo na preostalo posteljnino, predvsem je kritična prevleka za posteljo, na kateri ležimo. Ta mora biti topla in udobna, ima tudi ključno vlogo pri regulaciji temperature in odvajanju znoja. Pogosto se ista prevleka za posteljo uporablja v različnih letnih časih, kar je lahko ustrezna rešitev, a praviloma se v hladnih dneh bolje obnese zimska prevleka za posteljo. Tudi ti kosi so nekoliko debelejši in toplejši, kar je pri nižjih zunanjih temperaturah seveda vedno dobrodošlo.

Poleg tega na postelji uporabljamo še drugo posteljnino. To so prevleke za vzglavnik in odejo, tudi ti kosi imajo pomemben vpliv na toplino in udobje pri zimskem spanju. Splača se izbrati kakovostno opremo, ki zagotavlja visoko kakovost spanca v zimskih dneh.