Zobozdravstveni nadstandard v Sloveniji

Medtem ko se zobozdravstvene storitve večinoma financirajo iz sredstev obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ostaja veliko priložnosti tudi onkraj te osnovne ponudbe. Tam najdemo nadstandard, ki ponuja inovativne rešitve in odlične rezultate tudi za tiste, ki imajo zelo specifične potrebe pri negi svojih zob.

Najbolj se nadstandard splača pri tistih posegih in izdelkih, ki niso široko razpoložljivi ali pa so posebej zahtevni. Recimo metoda All on 4 v Sloveniji ni enostavno dostopna in jo nudijo le nekateri strokovnjaki, pa še pri teh je treba paziti, da res izberemo zanesljivega izvajalca. Med temi, ki ponujajo All on 4 v Sloveniji, morda ne bodo vsi te storitve opravili z enakimi rezultati, niti ne z enako izkušnjo za pacienta. Nadstandard se kaže tudi v splošni negi in skrbi, kar se pri zahtevnejših posegih še toliko bolj izkaže. Vsekakor pa je možno All on 4 v Sloveniji najti pri zanesljivih izvajalcih, ki bodo poseg opravili hitro in učinkovito, predvsem pa s prepričljivimi rezultati.

Nadstandard je zelo prisoten tudi na področju estetskega zobozdravstva, kjer so praktično vse storitve in izdelki v sferi nadstandarda. Včasih je sicer treba takšne posege opraviti tudi v sklopu običajnih zdravljenj, a pogosto gre za nenujne posege ali pa izdelke, ki ne pripomorejo k zdravljenju. To so recimo zobne luske, ki se uporabljajo za spremembo izgleda zob, predvsem seveda izrazitih sprednjih zob, ki jih z drugimi tehnikami včasih težko pobelimo. Zobne luske so pri svoji nalogi zelo učinkovite, spet pa je pogoj ta, da poseg zaupamo zanesljivemu specialistu. Na tem področju so rezultati neposredno odvisni od kakovosti izvedbe in izdelkov, zato se splača v zobne luske in druge estetske rešitve tudi investirati. Dobra novica je ta, da postaja estetsko zobozdravstvo cenovno precej dostopno, tako da velikih stroškov verjetno ne bo, prav zobne luske pa so pogosto med cenejšimi rešitvami na tem področju.