Ali poznate pojav, ki se imenuje plačilna nesposobnost?

Plačilna nesposobnost ali insolventnost podjetja je dejanska nezmožnost, da bi podjetje plačalo svoje dolgove, ker nima likvidnih sredstev. 

Insolventnost podjetja je pravno gledano pravni položaj, v kateremu se fizična oseba ali podjetje znajde takrat, ko ne more več poplačati vseh dolgov, ki si jih je nakopalo. To je v praksi kar pogost pojav, saj strokovnjaki poudarjajo, da veliko podjetij propade ravno zaradi insolventnosti. 

Kaj storiti v takem primeru?

Če opažamo, da ima tudi naše podjetje precej težav se lahko odločimo, da najamemo strokovnjake, ki nam bodo pomagali premagati insolventnost podjetja

S primernimi pristopi in pravimi tehnikami, se lahko vsako podjetje izvleče iz težav, zaradi katerih je insolventnost podjetja sploh nastopila. Pomembno pa je, da se k težavam pristopi na pravilen strokoven način. 

Za prestrukturiranje podjetij potrebujete dober načrt

Ko strokovnjaki govorijo o tem, kako se je potrebno lotiti procesa prestrukturiranje podjetij, vedno poudarijo, kako pomembno je voditi dobro ekipo menedžerjev ter ostalih strokovnjakov, ki se bodo potrudili, da bodo z majhnimi spremembami v podjetje vseli čim več pozitivnih sprememb. 

Prestrukturiranje podjetij zahteva, da takoj, ko stvari kažejo najmanjši znak upada, začne delovati beseda: ukrepanje. Odločitev za začetek postopka ponovnega pretoka je težka, saj mnogi menedžerji tega ne zmorejo niti takrat, ko to zahtevajo časopisi. Tudi ko je trenutek resnice prepoznan, včasih podjetje že strmo pada in imamo resne težave.

Kakšna mora biti strategija prestrukturiranja

Strategija prestrukturiranja potrebuje vodjo, ki lahko opredeli zasnovo podjetja, njegovo velikost, prilagodljivost, tehnologijo, na katerih trgih bo konkurirala in s katerimi strategijami. Prestrukturiranje podjetij se ne zgodi čez noč. Potrebno je namreč ogromno dela in načrtovanja. 

Ravno zato je pomembno, da za prestrukturiranje podjetij pokličemo najboljše partnerje, ki bodo apeli vse moči, da bodo rešili podjetje. S pravim timom bo delo zagotovo uspelo, vaše podjetje pa bo lahko ponovno zaživelo doživelo uspeh.