Dodatna pomoč pri učenju matematike

Raziskave kažejo, da imajo učenci osnovne pa tudi srednje šole največ težav pri usvajanju snovi iz matematike pa tudi fizike. Če so težave prevelike, je vsekakor zelo dobrodošla dodatna pomoč, ki je lahko organizirana kar v sklopu šole. Izjemno pomembno je, da se matematični problemi rešujejo sproti.

Za dobre rezultate pri matematiki je zelo pomembno tudi utrjevanje. Sicer pa je na voljo tudi strokovna pomoč, ki je nudena izven šolskih prostorov. Inštrukcije matematike vam ponujajo številni posamezniki oziroma podjetja.

Naročanje na inštrukcije

Za inštrukcije matematike se torej praviloma odločimo tedaj, kadar želimo popraviti oceno oziroma utrditi določeno snov. Po drugi strani pa se za takšno dodatno strokovno pomoč odločajo tudi takšni, ki želijo na področju matematike blesteti.

Naročanje na storitev lahko poteka kar preko spleta. Najprej si izberete ustreznega ponudnika. Tega pokličete po telefonu ali pa mu napišete mail. Na podlagi vašega naročila oziroma povpraševanja vam bo podjetje ali posameznik poslal ponudbo, iz katere je razvidna tudi cena. Nekateri spletni ponudniki pa imajo na svojih straneh posebne obrazce, s pomočjo katerih se lahko na inštrukcije iz matematike naročite direktno.

Določanje oblike in termina inštrukcij

Inštrukcije matematike lahko potekajo v fizični obliki na sedežu podjetja ali pri vas doma. Na voljo so tudi online inštrukcije, ki postajajo vse bolj priljubljene. Termin za storitev si lahko določite kar sami oziroma ga uskladite s pomočjo inštruktorja.

Na voljo so vam skupinske ali individualne inštrukcije. Obe obliki imata prednosti pa tudi slabosti. Skupinsko učenje je praviloma cenovno ugodnejše. Po drugi strani pa se je morda veliko bolje odločiti za individualne inštrukcije matematike.

Individualno učenje z inštruktorjem

Pri individualnem učenju se vam strokovnjak popolnoma posveti. To pomeni, da se z njim učite samo vi in ne cela skupina. V eni šolski uri lahko na takšen način naredite veliko več vaj.