Za beljenje zob se odloča vse več zvezdnikov

Ali veste zakaj imate nekateri bolj rumene zobe in drugi manj? Vaša naravna barva zob je pogojena s samo sestavo zoba. Notranja plast zoba oziroma dentin je rumene barve. To plast prekriva prosojna zobna sklenina bele barve. Od debeline te sklenine je odvisna vaša barva zob. Tanjšo kot imate, bolj so vaši zobje rumeni. Ne glede na odtenek vaših zob, pa se ti zaradi različnih razlogov tudi zabarvajo. To je tudi vzrok, da si vse več ljudi odloča za beljenje zob. 

Danes je to ena od najbolj priljubljenih kozmetičnih zobozdravstvenih storitev na svetu. Mnogim polepša nasmeh in dvigne samozavest. Za ta estetski postopek se odloča vse več filmskih, športnih in drugih zvezdnikov. Če tudi vas pritegnejo lepi beli in bleščeči zobje, potem se pred postopkom posvetujete s svojim zobozdravnikom in ga vprašajte za nasvet. Morate vedeti, da ima vsaka stvar pozitivne in negativne učinke.

Menite, da boste z beljenjem zob prišli do Hollywoodskega nasmeha?

Do lepega in bleščečega nasmeha lahko pridete sami ali pa stopite k svojemu osebnemu zobozdravniku, ki vam bo za to uslugo odštel nekaj denarja. Cena za beljenje zob je odvisna od metode za katero se boste odločili oz. vam jo bo priporočal zobozdravnik. Najpogosteje izvajajo kemično beljenje, lasersko beljenje, vse pogosteje pa belijo z metodo Zoom, za katero uporabljajo najnovejšo lučko Whitespeed, ki zobe pobeli v pičlih 45 minutah.

Zavedati se morate, da imate le ene zobe in te lahko nadomestite le z umetnimi. Čeprav številni ponudniki oglašajo, da je beljenje zob popolnoma varno in neškodljivo, pa pred posegom dobro razmislite komu boste zaupali svoj nasmeh. Pazite se oglasov, ki jih ponujajo kozmetični saloni in mediji. Tudi vsi zobozdravniki niso naklonjeni beljenju zob, saj se zavedajo, da sredstva za beljenje prodirajo v samo sklenino zoba in povzročajo mikro spremembe.