Estetsko zobozdravstvo poskrbi za lep nasmeh

Ljudje že dolgo nismo več zadovoljni zgolj s funkcijo prežvekovanja naših zob, ampak postaja njihova estetika vedno bolj pomembna. Posebni dogodki, javni nastopi, družabna srečanja in mnogi drugi dogodki, kjer si občutka neugodja zaradi zob ne moremo privoščiti, nas enostavno prisilijo k temu, da začnemo razmišljati tudi o videzu naših zob. Estetsko zobozdravstvo je zato storitev z zelo širokim področjem obravnave, ki poskrbi za vedno lep nasmeh na našem obrazu.

Estetsko zobozdravstvo tako obravnava marsikatero težavo mnogih pacientov, najpogosteje pa se v zadnjem času ukvarja z beljenjem zob ali pa z zobnim nakitom. Sicer gre za storitvi brez katerih bi ravno tako lahko učinkovito prežvekovali hrano, vendar rumeni zobje marsikoga spravljajo v obup. V tem primeru nam priskoči na pomoč estetsko zobozdravstvo, ki odpravi naše težave in poskrbi za izboljšani videz naših zob, s tem pa spremeni videz našega obraza, zaradi katerega se bomo zagotovo počutili samozavestnejši.

Implantat ima številne prednosti

Z ustrezno ustno higieno ne prispevamo zgolj k lepemu in zdravemu nasmehu, ampak z njo preprečujemo tudi izpadanje zob. V primeru izgube zob jih je potrebno čim prej nadomestiti z novimi, pri čemer je implantat trenutno najboljša rešitev. Gre za neke vrste zobne vsadke, ki predstavljajo nadomestke zobnih korenin in se zanje naredi prevlek, mostiček ali pa celotna proteza. Za katerega od načinov se bo odločil zobni protetik, je odvisno od števila manjkajočih zob.

Vsaditev implantata je postopek, ki poteka v lokalni anesteziji in pri tem ni potrebe po dodatnem brušenju sosednjih zdravih zob. Pri nadomeščanju večjega števila zob se na implantat nasadi stalna proteza, ki je odličen nadomestek snemne in neudobne proteze, ki marsikomu ne ustreza in zaradi katere ima pogosto nelagoden občutek v ustih. Takšne proteze zagotavljajo več udobja in olajšujejo tako govorjenje kot tudi hranjenje, s tem pa se bistveno izboljša kvaliteta živvljenja.