Motorne žage z brezkompromisno zmogljivostjo

Po motornih žagah iz najvišjega zmogljivostnega razreda posegajo le zahtevnejši gozdarji, a prav ti so med najbolj izbirčnimi kupci, zato je pestra ponudba še kako dobrodošla. Čeprav lahko večino dela v gozdu opravimo z manjšimi žagami, ki so nekoliko lažje in udobnejše za uporabo, pridemo prej ali slej do izziva, s katerim se lahko uspešno sooči le zmogljiva žaga višjega ranga. Te naprave imajo v ponudbi predvsem uglednejši proizvajalci, ki nudijo zanesljivo in kakovostno opremo. Če izbiramo motorno žago z brezkompromisno zmogljivostjo, potem bo posebej privlačna ponudba znamke Husqvarna.

Z neprekosljivo zmogljivostjo se ponaša motorna žaga Husqvarna 572 XP, s katero se lahko lotimo tudi večjih dreves in debelih vej. Gre za žago z izjemno zmogljivim motorjem, ki premore kar 4,3 kW moči – to pomeni, da bo naprava primerna tudi za najzahtevnejše izzive v gozdu. Kljub temu pa je Husqvarna 572 XP presenetljivo udobna pri uporabi, je tudi precej lahka glede na svojo zmogljivost. Seveda dodajo svoje tudi inovacije, ki jih Husqvarna dodaja svojim izdelkom novih generacij, tako da je končna uporabniška izkušnja kar najboljša. Husqvarna 572 XP je idealna izbira za tiste gozdarje, ki si pri zmogljivosti svoje opreme res ne morejo privoščiti niti najmanjših kompromisov.

Če bi želeli neka evrov prihraniti, lahko izberemo model Husqvarna 562 XP. Razlika v zmogljivosti ni prevelika, še vedno gre za vrhunsko motorno žago, ki bo kos debelejšim drevesom in vejam. Predvsem pa je to žaga, na katero se lahko povsem zanesemo v praktično vsaki situaciji. Husqvarna 562 XP lahko odlično opravi nalogo vsestranske žage pri gozdarjih, ki se srečujejo pretežno z zahtevnimi opravili in morajo imeti vedno pri roki kakovostno žago. Seveda pa je Husqvarna 562 XP primerna tudi za to, da jo imamo v pripravljenosti le za vsak slučaj, če se srečamo s kakšnim posebej debelim drevesom.