Kdaj je čas za zamenjamo kopalniške ploščice

Kadar se pogovarjamo o prenovi kopalnice o navadi govorimo v prihodnjiku, saj je to nekaj, česar se ljudje lotijo samo v primeru, da vse skupaj že skoraj da razpada, vendar obstaja nekaj znakov, da je mogoče čas, da pogledamo kaj se dogaja pod keramiko.

Najbolj očitna stvar, ki jo lahko opazimo so neprijetne vonjave iz odtokov, ki so najpogosteje znak tega, da je nekje na napeljavi napaka, ki povzroča, da voda ne odteka pravilno in imamo zaradi tega težave. Popravilo tega je lahko preprosto kot to da nekaj zlijemo v odtok, lahko pa da je blokada tako huda, da zaradi nje pride do napak na napeljavi, kar zahteva prenovo, kar pa je zelo dober izgovor, da zamenjamo kopalniške ploščice, ki so sposobne prekriti celo vrsto grehov.

Če se odločimo za to, da bomo popravljali kateri koli del kopalnice je priporočljivo, da delo opravimo od začetka do konca celostno in tako lahko za nadaljnjih nekaj desetletji pozabimo na to, da bi bila potrebna prenova. Razlog za to je ta, da je menjava elementov nemogoča ne da bi na novo polagali kopalniške ploščice, zato je najbolje, da vse naredimo kar v enem kosu.

Kar se tiče ploščic v drugih prostorih pa so največkrat prisotne keramične ploščice za kuhinjo

Veliko ljudi se odloča za to, da bodo v kuhinji namestili ploščice zaradi tega, ker je na ta način izjemno preprosto vzdrževati relativno visoko stopnjo čistosti. Najbolj enostavna stvar, ki jo lahko naredimo, ko se umažejo keramične ploščice za kuhinjo je samo to, da vzamemo mehko navlaženo krpo in površino pobrišemo, ter tako izbrišemo vse sledove tega, da se je karkoli sploh zgodilo.

Ne glede na to, za kaj se na koncu odločimo pa je najpomembneje, da se odločimo za tisto, kar naši družini najbolj pristoji, kar so glede čistoče po navadi keramične ploščice za kuhinjo.